Connexxion heeft geen personeel voor tijdelijke buslijn Dronten-Lelystad

FLEVOLAND • Vr 30 september 2022 | 11:19 • Vrijdag 30 september 2022 | 11:19

Een tijdelijke reguliere busdienst tussen Dronten en Lelystad kan niet gegarandeerd worden. Dat antwoordt Gedeputeerde Staten op vragen van het CDA over de problemen met het busvervoer tussen Lelystad en Dronten. De bussen vervangen de treinen, die sinds de stroomstoring van begin september niet meer kunnen rijden.

De NS en ProRail gaven eerder aan dat de spoorproblemen tussen Dronten en Lelystad mogelijk nog tot 15 december gaan duren. Er moet van alles worden hersteld. Het vervangende busvervoer kampt met personele problemen, waardoor reizigers soms urenlang moeten wachten op de bus.

"Wij vroegen ons al af of de NS al die tijd kan garanderen dat er genoeg vervangend busvervoer is", zei Johan van Slooten, fractievoorzitter van het CDA Flevoland. "Nou, het blijkt dus van niet." Het CDA wilde daarom van Gedeputeerde Staten weten welke mogelijkheden er waren om de problemen op te lossen. De partij riep op om buslijn 143 tussen Kampen en Dronten tijdelijk door te laten rijden naar Lelystad. Die lijn zou moeten blijven rijden totdat de spoorproblemen tussen Dronten en Lelystad na de stroomstoring van eind augustus zijn opgelost.

Gedeputeerde Staten zeggen dat de vraag is besproken met busvervoerder Connexxion, die in een groot deel van Flevoland rijdt. Daaruit blijkt dat Connexxion de bussen wel heeft, maar niet genoeg personeel beschikbaar heeft. "Voor de uitvoering van de huidige dienstregeling in de concessie IJsselmond heeft Connexxion krap aan voldoende personeel. Twee indirecte medewerkers rijden nog steeds enkele keren per week een dienst om te voorkomen dat er ritten uitvallen", aldus Gedeputeerde Staten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel