Toch groen licht voor zonnepark naast Gooiseweg

ZEEWOLDE • Za 1 oktober 2022 | 14:09 • Zaterdag 1 oktober 2022 | 14:09

Langs de Gooiseweg in het buitengebied van Zeewolde komt een zonnepark. Het komt ter hoogte van het Priempad en is ruim twee hectare groot. Dat meldt de gemeente Zeewolde die een vergunning heeft verleend.

De plannen voor een zonnepark zijn er al twee jaar. Dat het zo lang heeft geduurd voordat de vergunning er kwam, heeft te maken met kritiek van defensie. Verderop staat namelijk een zendpark dat wordt gebruikt voor communicatie tussen schepen en militairen in missiegebieden.

Defensie was bang dat het zonnepark invloed zou hebben op het zendpark. Daarom moest er aanvullend onderzoek gedaan worden. Daaruit blijkt dat het zendpark geen last heeft van de zonnepanelen. De gemeente Zeewolde heeft daarom de vergunning verleend.

De zonnepanelen komen op landbouwgrond te staan. Het gebruiken van landbouwgebied voor zonneparken ligt al jarenlang gevoelig. Het gebruik van landbouwgrond voor zonneparken is volgens de gemeente Zeewolde belangrijk, omdat het realiseren van parken op andere plekken moeilijk is.

Het is nog onduidelijk hoeveel panelen er komen en wanneer de bouw start.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel