18-jarige Almeerder aangehouden voor dodelijk schietincident Hildo Kropstraat

ALMERE • Wo 9 november 2022 | 18:00 • Woensdag 9 november 2022 | 18:00

Een 18-jarige jongen uit Almere is woensdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige Jiar Kakesouri. Dat meldt de politie. De verdachte zit in alle beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Donderdag 3 november werd de 25-jarige Jiar Kakesouri slachtoffer van een schietincident aan de Hildo Kropstraat in Almere. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed een dag later aan zijn verwondingen. De dader(s) sloegen op de vlucht.

De politie vroeg tijdens de zoektocht meerdere keren om hulp van burgers, via social media en het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie vroeg mensen uit te kijken naar de dader(s) en te melden als zij meer informatie hadden. Het onderzoeksteam ontving naar aanleiding van deze oproepen goede bruikbare tips. Deze tips worden door de recherche nagelopen.

Uit het onderzoek kwam een locatie in België naar boven, waar betrokkene(n) zich mogelijk zouden ophouden. Het onderzoeksteam zocht daarom contact met de Belgische politie. In totaal zijn vier woningen doorzocht in zowel België als Nederland. Dit leidde woensdag in Utrecht tot de arrestatie van de 18-jarige jongen uit Almere.

Het onderzoek gaat ondanks de aanhouding verder. De politie zoekt nog steeds naar getuigen die meer kunnen vertellen over de toedracht van het incident.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel