Floriade BV voelt zich 'opgejaagd' door 'evaluatiedrang' politiek

ALMERE • Vr 9 december 2022 | 13:32 • Vrijdag 9 december 2022 | 13:32

De Floriade BV voelt zich opgejaagd door de 'evaluatiedrang' van de politiek. Dat zegt directeur Hans Bakker van de wereldtuinbouwtentoonstelling in een reactie aan Omroep Flevoland. Over een verwacht evaluatierapport zegt hij: "Ik laat me niet opjagen. Het komt wanneer het komt."

Wethouder Roelie Bosch maakte donderdagavond tijdens de politieke markt bekend dat de Floriade BV waarschijnlijk deze vrijdag met een eigen rapportage komt over wat wel en niet is gelukt tijdens het evenement. Bosch: "Die gaat dan rechtstreeks naar buiten met een persbericht. Daar komt verder ook geen raadsbrief meer over." De rapportage wil Bosch voegen bij de eindrapportage van de gemeente Almere over de bereikte doelen van onder meer het werkbedrijf en de inhoudelijke programmalijnen van de Floriade.

Directeur Bakker van de Floriade BV reageert verrast op de aankondiging van de wethouder. "Wat zij zegt moet zij weten. Ik laat me niet opjagen." Bakker wekt geenszins de indruk dat de rapportage deze vrijdag al komt. "Het komt wanneer het komt." Op de vraag wanneer hijzelf de rapportage van zijn BV verwacht, wil hij geen antwoord geven.

100 miljoen verlies
De Floriade verliep dramatisch en eindigde met een verlies van 100 miljoen euro. Bezoekers lieten de tentoonstelling massaal links liggen en gingen wel naar andere evenementen in het land. Het CBS meldde dat Nederland deze zomer zelfs meer toeristen had getrokken dan voor corona. De Almeerse gemeenteraad wil onderzoeken wat allemaal fout ging en wil daarom graag zoveel mogelijk feiten verzamelen, waaronder de eigen rapportage van de Floriade BV.

Uiterlijk 31 maart 2023 verwacht wethouder Bosch overigens de jaarrekening van de Floriade BV. Dan is tot achter de komma duidelijk wat welke investering precies heeft opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel