St Jansdal laat alle operaties weer doorgaan

FLEVOLAND • Ma 9 januari 2023 | 16:47 • Maandag 9 januari 2023 | 16:47

Ziekenhuis St Jansdal hoeft dinsdag ondanks de griepgolf geen operaties uit te stellen. Vorige week werd een deel van de operaties uitgesteld om bedden vrij te maken voor grieppatiënten. Een woordvoerder laat weten dat het uiteindelijk is meegevallen met de extra drukte.

Voor de rest van de week gaat het ziekenhuis per dag bekijken wat de situatie is. "Het is een onvoorspelbaar beeld", zegt de woordvoerder. Naast de griepgolf zorgen ook corona en het RS-virus voor extra patiënten met luchtwegklachten. Bovendien is ook het ziekteverzuim hoger dan normaal, meldt de woordvoerder. "Het lukt nog wel om de roosters sluitend te maken."

De uitgestelde operaties worden zo snel mogelijk ingehaald. Het gaat om ingrepen waarbij mensen een nacht moeten blijven, zoals bij knieoperaties. Komende donderdag bekijkt het ziekenhuis of er dan nieuwe maatregelen nodig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel