Volgend voorjaar nieuw landschapskunstwerk bij Weerwater

ALMERE • Do 12 januari 2023 | 16:24 • Donderdag 12 januari 2023 | 16:24

Het nieuwe landschapskunstwerk van Almere moet volgend voorjaar af zijn en gaat de gemeente Almere 4,5 ton kosten. Dat bleek vanmiddag tijdens een presentatie van het nieuwe kunstwerk.

Het idee 'Reed Bank Cycles' komt van beeldend kunstenaar Sachi Miyachi. Het wordt een 'tijdelijke, beeldbepalende papiermolen waar papiergeld voor de stad Almere wordt gemaakt'. Inspiratie voor het kunstwerk is een herdenkingsmuntje dat is gemaakt toen Almere 1 jaar bestond.

De molen komt te staan in een veld naast het Weerwater en moet ook echt papier gaan produceren. Het object moet 7 bij 20 bij 6 meter groot worden. Er komen ruimten voor het verwerken van riet en het maken van papierpulp, en een zolder waar het papier kan hangen om te drogen.

Het is de bedoeling dat het kunstwerk onderdeel wordt van de viering van het 50-jarig bestaan van Almere in 2027. De schetsen en maquette zijn nog tot en met 2 maart te zien bij het Stadsarchief. Daarna zal de papierfabriek worden afgebroken en wordt het fundament een permanent kunstwerk, waarin de vormen van het papierproductieproces nog te herkennen zijn.

Ook nieuw kunstwerk in Zeewolde
De provincie Flevoland heeft tot nu toe tien landschapskunstwerken. Zoals bijvoorbeeld het Observatorium in Lelystad, Deltawerk in Marknesse en Sea Level in Zeewolde. Die laatste gemeente krijgt net als Almere een nieuw landschapskunstwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel