'Verdachte schietpartij Zeewolde vroeg om foto's rechters'

ZEEWOLDE • Vr 13 januari 2023 | 17:58 • Vrijdag 13 januari 2023 | 17:58

De man die wordt verdacht van een moordpoging in Zeewolde en van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries heeft vorig jaar aan zijn broer om foto's en namen van rechters en griffiers gevraagd. Dat blijkt uit de gegevens van een tapgesprek die de redactie van de website NU.nl heeft ingezien.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de 27-jarige Krystian M. uit Polen zijn rechtzaak 'op bovennatuurlijke wijze', bijvoorbeeld door middel van voodoo, wilde beïnvloeden. Dat staat in een interne mail in handen van de Volkskrant.

Gesprekken al voor aanhouding in zaak De Vries
Het gesprek tussen de verdachte en zijn broer was in mei vorig jaar. M. was toen nog niet aangehouden in het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries, maar hij zat al wel vast op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot moord in Zeewolde. Hier werd in het centrum in oktober 2021 een man in zijn been geschoten. M. zou de schutter naar Zeewolde hebben gebracht en hem een wapen hebben gegeven.

In het gesprek met zijn jongere broer vraagt M. hem screenshots te maken van de gegevens van de rechters en de griffier van elke zitting. Ook moet hij omcirkelen wie de voorzitter van de rechtbank is, schrijft NU.nl.

Geen gevaar
Het Openbaar Ministerie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat de rechters en griffiers gevaar lopen. Ook zijn er geen aanwijzingen dat de foto's ook daadwerkelijk met derden zijn gedeeld, zegt het OM tegen NU.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel