Fractievoorzitter PvdA: Van Amersfoort omschreef zichzelf als wethouder

NOORDOOSTPOLDER • Di 24 januari 2023 | 18:35 • Dinsdag 24 januari 2023 | 18:35

Fractievoorzitter van de PvdA in Noordoostpolder Lianne Mulder blijft volhouden dat kandidaat-wethouder René van Amersfoort wethouder is geweest in Rotterdam, in de deelgemeente Pernis. Zeker is dat Van Amersfoort vier jaar lang in het dagelijks bestuur zat van een wijkraad, maar dat is niet hetzelfde als een wethouderschap.

"Zoals ik van hem begreep: de term was portefeuillehouder, maar hij werd wel wethouder genoemd. Ik begrijp dat het volgens de wet niet als wethouder te boek staat."

Toch denkt Mulder niet dat hij zijn cv mooier maakte dan het is. "Als je kijkt naar zijn cv, dan heeft hij elf jaar ervaring", zegt ze. "Ik denk nog steeds dat hij veel ervaring heeft. En qua dossiers waarmee hij heeft gewerkt, is dat net zoals een wethouder."

'Van' of 'in'?
Volgens Mulder was het niet te bedoeling om het cv van Van Amersfoort op te blazen tegenover de buitenwereld. "Ik zei niet dat hij wethouder is geweest van Rotterdam, maar in Rotterdam. Pernis is een deelgemeente van Rotterdam." Wel denkt ze dat ze zelf duidelijker had moeten communiceren, door direct aan te geven dat het ging om het dorp Pernis, en niet de volledige gemeente Rotterdam. "Maar ik heb dat niet bewust opgeblazen, door er Rotterdam van te maken."

De fractievoorzitter vindt dat er ook verder gekeken moet worden dan Rotterdam. "Hij is daarna bestuurlijk geweest in de Noordoostpolder. Dan zit je op elf jaar bestuurlijke en politieke ervaring. Er zijn niet veel mensen die dat kunnen zeggen." Dat ging om een functie in het bestuur van de PvdA Noordoostpolder, en dus niet om een politiek ambt. "Je kan het wel zo proberen de downgraden, maar wij vinden het een mooi cv." Mulder geeft aan vast te blijven houden aan René van Amersfoort als kandiaat-wethouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel