Oud-fractievoorzitter vernietigend over gedoe rondom Van Amersfoort

NOORDOOSTPOLDER • Wo 25 januari 2023 | 22:45 • Woensdag 25 januari 2023 | 22:45

Oud-fractievoorzitter van de PvdA Noordoostpolder Rien van der Velde is bijzonder kritisch op de ontwikkelingen rondom kandidaat-wethouder René van Amersfoort. Zo noemt Van der Velde de hele communicatie omtrent het cv van Van Amersfoort 'oliedom'. Ook nodigt Van der Velde de huidige PvdA-partijleiding van Noordoostpolder uit zichzelf de vraag te stellen of ze wel geschikt zijn.

Rondom kandidaat-wethouder Van Amersfoort ontstond ophef, omdat de partijleiding hem onterecht neerzette als iemand met vier jaar ervaring als wethouder en vier jaar ervaring als raadslid in Rotterdam. Uit nader onderzoek bleek dat niet te kloppen. Van Amersfoort bleek 'slechts' bestuurslid te zijn geweest van een wijkraad in het dorp Pernis.

Volgens Rien van der Velde is het geklungel rondom het cv van Van Amersfoort te wijten aan een gebrekkige leiding van de partij. "In de organisatie en in het politieke handwerk zit onvoldoende kwaliteit. Anders was dit niet gebeurd", aldus Van der Velde. "lk denk dat de mensen even goed in de spiegel moeten kijken met de vraag: kan ik dit wel?"

Van Amersfoort wilde als VVD'er de gemeenteraad in
Overigens was Van der Velde er sowieso verbaasd over dat uitgerekend Van Amersfoort naar voren werd geschoven voor de vacante wethouderspost. "Van Amersfoort heeft in 2016 of 2017 zijn lidmaatschap van de PvdA neergelegd en is vervolgens lid geworden van de VVD", memoreert Van der Velde. "Hij is ook op de lijst gekomen voor de VVD. Met die geschiedenis denk je toch: hee, wat is hier aan de hand? Zo wordt de PvdA wel heel erg rechts."

Waar de oud-fractievoorzitter bijzonder kritisch is op de partijleiding van de PvdA, is Van der Velde milder over de kandidaat-wethouder zelf. "Of hij nog wethouder kan worden, is een vraag die hij zichzelf moet stellen. Ik denk dat het kan", aldus Van der Velde. "René is een integere vent. Maar hij is wel beschadigd. Door zichzelf maar met name door de fractie. Ze hebben er wel een puinhoop van gemaakt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel