Nieuwe fietsbruggen aan Spoorbaanpad eind dit jaar klaar

ALMERE • Ma 30 januari 2023 | 16:22 • Maandag 30 januari 2023 | 16:22

De nieuwe fietsbruggen aan het Spoorbaanpad tussen Almere Stad en Almere Buiten moeten eind dit jaar klaar zijn. De gemeente heeft een bedrijf gevonden dat de nieuwe bruggen gaat aanleggen.

Wethouder Julius Lindenbergh is blij dat er nu meer duidelijkheid is. "Deze bruggen vormen immers een belangrijk onderdeel van de drukste fietsroute van Almere via het Spoorbaanpad."

Voor de bouw van de nieuwe bruggen vroeg het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad om met spoed 2,8 miljoen euro extra beschikbaar te stellen. De nieuwe bruggen worden breder en het tussenliggende fietspad wordt opgeknapt. Het transport voor de werkzaamheden gaat het merendeel van de tijd over het water, wat de overlast en hinder voor verkeer moet beperken.

Over de Hoge en Lage Vaart liggen nu al fietsbruggen die een route vormen tussen Stad en Buiten. Die overgangen werden begin december per direct afgesloten, omdat ze na inspectie niet veilig bleken te zijn. Eind december werd besloten om de bruggen te repareren zodat ze tijdelijk weer gebruikt kunnen worden totdat de nieuwe verbindingen klaar zijn. Voor die tijdelijke reparatie van de bruggen worden houten delen gebruikt. Die delen worden later weer op andere plekken gebruikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel