Poldertoren krijgt nieuwe gekleurde led-verlichting

EMMELOORD • Di 21 maart 2023 | 6:56 • Dinsdag 21 maart 2023 | 6:56

De verlichting van de Poldertoren in Emmeloord wordt vervangen door gekleurde led-lampen. Bijna alle raadsfracties hebben zich maandagavond voor die optie uitgesproken in een commissievergadering.

De toren wordt nu verlicht door spots op de bovenste verdieping en lampen die aan de voet van de toren in de grond zitten. Dit systeem is deels kapot en de gemeenteraad vroeg daarom aan burgemeester en wethouders om de mogelijkheden op een rij te zetten. Het college kwam met vier opties; niets doen, sober herstel van de bestaande verlichting (20.000 euro), vervanging door éénkleurige led-lampen (120.000 euro) en vervanging door led-verlichting in meerdere kleuren (125.000 euro).

Alleen de fractie van ONS vindt 'sober herstel' de beste optie. De fractie van ChristenUnie-SGP is nog verdeeld, maar alle andere fracties vinden dat er kleuren moeten komen. De PvdA stelde wel voor om Emmeloorders nog hun mening te laten geven over de gekleurde toren. Het college gaat het plan nu verder uitwerken en komt waarschijnlijk in mei met een voorstel aan de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel