Lancaster niet te bewonderen boven Dronten tijdens dodenherdenking

DRONTEN • Vr 14 april 2023 | 13:08 • Vrijdag 14 april 2023 | 13:08

De Britse Lancaster-bommenwerper vliegt dit jaar niet over Dronten tijdens de dodenherdenking. Het vliegtuig is nodig bij de kroning van koning Charles op 6 mei in het Verenigd Koninkrijk. In voorgaande jaren verzorgde het toestel tijdens de herdenking een zogenoemde flypast.

Wel vliegt er op 4 mei een paar minuten over acht een Mustang over. Zo'n twintig minuten later vliegen er verschillende Edambusters over.

Geen airgunners meer
Vorige edities waren er ook altijd airgunners aanwezig bij de herdenking. In juli 2022 overleed de laatste airgunner, Ron Powers, op 97-jarige leeftijd. Een aantal familieleden van Powers is dit jaar nog wel aanwezig.

De organisatie kiest er daarom vanaf nu voor om een aantal actieve dienstleden van de Elfde Luchtmobiele Brigade uit te nodigen. Zij zijn onderdeel van de Landmacht en zijn snel inzetbaar om vanuit de lucht of op de grond te opereren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel