Windmolens op Eemmeerdijk met pensioen, sloop begonnen

ZEEWOLDE • Do 20 juli 2023 | 15:56 • Donderdag 20 juli 2023 | 15:56

De windmolens op de Eemmeerdijk bij Zeewolde worden vanaf deze week gesloopt. De verouderde windmolens moeten voor 1 oktober verwijderd zijn, want dan loopt de vergunning af. Daarom is nu een begin gemaakt met het weghalen van de wieken, masten en gondels waar de motor in zit.

Het windmolenpark staat al sinds januari stil. Op 4 januari brak een van de molens op de dijk af. Direct werden de andere molens ook stilgezet. Het bleek dat monteurs de lijm waren vergeten bij een servicebeurt.

Eerst wilde Vattenfall het onderzoek naar de gebroken windmolen afwachten voor ze weer zouden gaan draaien, maar in februari werd besloten dat ze helemaal niet meer aangezet zouden worden.

Eind augustus moeten ook de onderste delen van de windmolens weggehaald zijn. De woordvoerder van Vattenfall zegt dat een deel van de fundering waarschijnlijk blijft liggen, omdat die te diep in de dijk ligt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel