Zorgen over plannen verdere uitbreiding scholencampus Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER • Wo 9 augustus 2023 | 11:21 • Woensdag 9 augustus 2023 | 11:21

Het schoolbestuur van Aves maakt zich zorgen over plannen van de gemeente Noordoostpolder om ook speciaal onderwijs onder te brengen bij de campus voor voortgezet onderwijs in Emmeloord. Als dat gebeurt, heeft dat mogelijk grote gevolgen voor de totstandkoming van kindcentra in Noordoostpolder. Daarom heeft het bestuur van Aves een brief gestuurd aan de gemeenteraad, waarin wordt opgeroepen om de gesprekken over samenwerking tussen de basisscholen niet te verstoren.

In steeds meer dorpen in Noordoostpolder fuseren de basisscholen. Kraggenburg, Nagele, Luttelgeest en Rutten hebben al zo'n samenwerkingsschool en volgend jaar volgt Creil. Ook in Ens en Marknesse lopen gesprekken over samenwerking. Reden voor het samenvoegen van de scholen zijn lerarentekorten, een inclusievere vorm van onderwijs en teruglopende leerlingenaantallen op de basisscholen. De fusieschool in Marknesse moet in 2025 van start gaan.

Scholenbestuur Aves vreest dat de gemeente veel geld steekt in de totstandkoming van de VO-campus en dat dit zorgt voor vertraging of afstel van de basisschoolfusies. "Dat is beslist niet in het belang van inclusief onderwijs op de basisscholen in de dorpen", schrijft de voorzitter in de brief aan de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel