Bouw van nieuwe fietsbruggen gaat jaar duren en moet eind 2024 klaar zijn

ALMERE • Do 7 september 2023 | 22:34 • Donderdag 7 september 2023 | 22:34

De bouw van de nieuwe fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart in Almere start in oktober. Het werk neemt minimaal een jaar in beslag en moet uiterlijk in december volgend jaar klaar zijn. Dat blijkt uit de tijdsplanning van de gemeente Almere.

Eerder hoopte wethouder Julius Lindenbergh nog dat de bruggen eind dit jaar al gereed konden zijn, maar dat bleek een te ambitieuze verwachting. De gemeente Almere kon nog geen antwoord geven op de vraag waarom de oorspronkelijke planning niet gehaald wordt.

Heien vanaf oktober
De fietsbrug over de Lage Vaart is als eerste aan de beurt. Vanaf september worden er drie werkterreinen aangelegd en de eerste heiwerkzaamheden starten in oktober. Voor de nieuwe brug over de Hoge Vaart beginnen de voorbereidingen in december en het heien in januari.

Het betonwerk, de brugdekken en de wegdelen voor de twee nieuwe fietsbruggen volgen in de loop van komend jaar. Eind 2024 moeten fietsers gebruik kunnen maken van de nieuwe bruggen.

Oude bruggen moesten drie maanden dicht
De twee huidige fietsbruggen in het Spoorbaanpad werden in december 2022 afgesloten vanwege houtrot en schimmel. De overgangen waren niet veilig en daardoor moesten fietsers omrijden. Dat was een flink probleem: de bruggen zijn onderdeel van de drukste fietsader van Almere. De bestaande bruggen werden opgelapt en gingen na drie maanden in maart van dit jaar weer open.

De nieuwe fietsbruggen worden naast de bestaande bruggen gebouwd. Pas als de nieuwe bruggen er staan worden de oude gesloopt.

Dinsdag 19 september is er een inloopavond over de bouwplanning voor de nieuwe bruggen. Tussen 19:00 en 21:00 uur kunnen belangstellende Almeerders terecht met hun vragen in basisschool Het Palet in Tussen de Vaarten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel