Flevolandse fracties Partij voor de Dieren spreken zich nog niet uit over ruzie

FLEVOLAND • Di 12 september 2023 | 11:55 • Dinsdag 12 september 2023 | 11:55

Zowel de Statenfractie als de Almeerse raadsfractie van de Partij voor de Dieren wil zich niet uitspreken over de ruzie tussen het landelijk partijbestuur en landelijk fractievoorzitter Esther Ouwehand. Ze hebben te weinig informatie om zich hierover uit te kunnen spreken en een kant te kiezen. Daarom hebben de Flevolandse fracties ook niet de brandbrief getekend waarin het vertrouwen in het partijbestuur van de PvdD is opgezegd.

Die brief is wel ondertekend door een grote groep fractievoorzitters van de PvdD uit gemeenteraden, provinciale fracties en waterschappen uit andere provincies.

'Verbijstering'
De fractie van de Provinciale Staten Flevoland schrijft in een verklaring 'met een gevoel van verbijstering de gebeurtenissen te aanschouwen.' Fractievoorzitter Sylvia Kers zegt het conflict niet via de (sociale) media uit te willen vechten, maar het partijcongres van 24 september af te willen wachten. "We hopen dan alle informatie compleet te hebben om een goede mening te kunnen vormen."

Voorzitter Marjolijn Veenstra van de Almeerse gemeenteraadsfractie sluit zich aan bij die verklaring en wil nu nog niet reageren. Wel zegt ze geschokt en verdrietig te zijn door de gebeurtenissen.

Tweede Kamerlid Vestering
Maandag meldde het Almeerse kamerlid Leonie Vestering van de PvdD dat de de integriteitsmeldingen tegen fractievoorzitter Ouwehand zorgvuldig moeten worden onderzocht. Vestering was eerder voorzitter van zowel de Flevolandse Statenfractie als de Almeerse raadsfractie. Ze legde eerder dit jaar op doktersadvies tijdelijk haar werk neer. Daarbij verwees ze toen naar de werkomstandigheden in de Tweede Kamer. De Almeerse wilde onlangs niet ingaan op de precieze reden. Na de zomervakantie heeft Vestering haar werk in Den Haag hervat. Ze wil ook na de Tweede Kamerverkiezingen door voor de Partij voor de Dieren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel