Lelystad heeft grootse plannen voor Bataviakwartier: hotel, attracties en survivalpark

LELYSTAD • Ma 18 september 2023 | 23:50 • Maandag 18 september 2023 | 23:50

Een waterpark, meerdere pretparkattracties zoals een achtbaan, en een survivalpark met onder meer een klimparcours. De gemeente Lelystad heeft meer details vrijgegeven over de ontwikkeling van het Bataviakwartier langs de kust. Die details zijn te vinden in een aanbestedingsplan waarmee de gemeente investeerders en ontwikkelaars voor de plannen zoekt.

De gemeente is al jaren bezig met het maken van plannen voor het gebied waar nu outletcenter Batavia Stad, Bataviahaven en museum Batavialand zijn te vinden. Ook inwoners van de stad konden daar eerder hun mening over geven.

Lelystad wil van het Bataviakwartier een toeristische trekpleister maken, waar bezoekers meerdere dagen willen verblijven. In het aanbestedingsplan wordt het gebied omschreven als 'ideale setting' voor succesvolle vrijetijdsactiviteiten. Volgens de gemeente is het Bataviakwartier goed bereikbaar en wordt het Bataviakwartier jaarlijks door drie miljoen mensen bezocht. De gemeente noemt het Bataviakwartier een van de bekendste plekken in Nederland om te winkelen, uit te gaan en te dineren.

Gemeente Lelystad
De plannen zijn nog niet definitief, maar de gemeente hoopt snel met de eerste fase te kunnen starten: de bouw van het waterparkhotel.

Drie sterren, honderd kamers
Investeerders en exploitanten kunnen sinds vorige week plannen voor een hotel met waterpark indienen. Voor de bouw is twee hectare grond beschikbaar direct naast outletcentrum Batavia Stad. Het toekomstige hotel moet minimaal drie sterren en meer dan honderd kamers hebben. Ook moet het aansluiten bij het toekomstige waterpark dat minimaal 200.000 bezoekers per jaar moet gaan trekken.

De komende maanden gaat de gemeente op zoek naar meer ontwikkelaars voor de andere plannen. Zo moet er aan de waterkant van het Bataviakwartier een promenade komen. Daar is plek voor winkels, horeca, entertainment en attracties, zoals een achtbaan. Een ander onderdeel van de plannen is een Extreme Adventure Park. Hier kunnen bezoekers abseilen en tokkelen. Ook bestaat de wens om Batavia Stad verder uit te breiden.

Gemeente Lelystad
De verwachting is dat de gemeenteraad in de zomer van 2024 het benodigde bestemmingsplan definitief kan vaststellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel