Natuuronderzoek gooit roet in het eten voor autocross in Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER • Di 19 september 2023 | 19:31 • Dinsdag 19 september 2023 | 19:31

Het is dit jaar niet gelukt om een autocross in Emmeloord te organiseren. Dat bevestigde wethouder Toon van Steen in een commissievergadering in het gemeentehuis. De crossers kregen afgelopen voorjaar nog steun van burgemeester en wethouders in hun zoektocht naar geschikte locatie. Volgens de wethouder hebben zowel de crossers als de gemeente de afgelopen tijd gekeken waar een cross zou kunnen worden gehouden.

Toekomstig bedrijventerrein De Munt B, langs de A6 en de Muntweg bij Emmeloord, leek een geschikte plek. Maar volgens de wethouder bleek op een deel van dit terrein nog een flora- en faunaonderzoek bezig te zijn dat tot september liep.

Om vervolgens op De Munt een cross te mogen organiseren, is ook een evenementenvergunning nodig. De aanvraag van zo'n vergunning neemt zo'n 8 weken in beslag, waardoor het te laat in het seizoen zou worden om een cross daar te organiseren. Het natuuronderzoek afbreken was volgens de wethouder ook geen optie, omdat het dan volgend jaar opnieuw zou moeten plaatsvinden en de grond op De Munt B dan veel later aan ondernemers zou kunnen worden verkocht.

De autocrossers hadden zelf ook twee locaties gevonden. Een daarvan viel af, omdat de eigenaar van een terrein zich terugtrok. Bij het andere terrein bleek de tijd te krap om nog een evenementenvergunning aan te vragen. De gemeente wil volgend jaar opnieuw helpen zoeken naar geschikte terreinen om met auto's te crossen. In Ens, Kraggenburg en Tollebeek waren deze zomer overigens wel autocrosses.

In een eerdere versie van dit bericht schreven we dat er ook in Marknesse geen cross gehouden kon worden. De wethouder leek dit te te benadrukken tijdens de commissievergadering. Maar er is op 29 mei van dit jaar gewoon een cross in Marknesse geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel