CDA wil duidelijkheid over nieuwe aanvraag voor migrantenopvang

DRONTEN • Wo 25 oktober 2023 | 20:32 • Woensdag 25 oktober 2023 | 20:32

Het CDA Dronten heeft vragen gesteld over de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg in Dronten. Ondernemer Eric Daniëls heeft vorige week een vergunning aangevraagd voor tijdelijke woonunits op een erf aan die weg. Dat roept verbazing op bij de christendemocraten omdat twee eerdere vergunningen van Daniels op hetzelfde adres door de rechter werden geschorst.

De ondernemer had tot maart twee vergunningen voor de opvang van 63 arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg. De buitenlandse medewerkers konden verblijven in een voormalige zorgboerderij en in zestien woonunits op het erf.

Omwonenden waren daar niet blij mee. Zij beriepen zich op de afstand tussen de woningen en de akkers waarvoor regels gelden. De rechter ging daarin mee en zette een streep door de vergunningen. Daardoor verblijven arbeidsmigranten vanaf maart illegaal aan de Roodbeenweg.

De gemeente besloot de situatie te gedogen, maar gaf een maand later aan toch te willen gaan handhaven. Zo werd in juli duidelijk dat Daniëls een dwangsom van de gemeente opgelegd had gekregen. Hij vroeg vervolgens de Raad van State om schorsing van de uitspraak van de rechtbank. Over dit verzoek moet de Raad nog een definitieve beslissing nemen.

'Duidelijkheid nodig vanwege geschiedenis'
Het CDA is benieuwd hoe het allemaal zit. Zo willen de christendemocraten weten waar de nieuwe aanvraag betrekking op heeft. Ook is de partij benieuwd hoeveel arbeidsmigranten er momenteel worden opgevangen aan de Roodbeenweg. Daarnaast wil de partij antwoord hebben op de vraag of de huisvesting ook bijdraagt aan het tekort aan opvangplekken in Dronten.

Omwonenden van de locatie aan de Roodbeenweg voerden vorig jaar actie tegen het plan om 230 arbeidsmigranten extra aan de Roodbeenweg op te vangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel