Plan voor duizenden arbeidsmigranten en spoedzoekers bij bedrijventerrein Flevopoort langs A6

LELYSTAD • Do 1 februari 2024 | 20:58 • Donderdag 1 februari 2024 | 20:58

Uitzendbureau Level One heeft een plan ingediend bij de gemeente Lelystad voor een 'campus' met 600 arbeidsmigranten en 400 spoedzoekers. Dat meldt wethouder Dennis Grimbergen in een brief aan de gemeenteraad.

De huisvesting van 1000 mensen zou zelfs opgeschaald kunnen worden naar 3000 arbeidsmigranten en spoedzoekers. Het uitzendbureau laat weten dat als dit plan doorgang kan vinden, de ideeën voor huisvesting bij het voormalige restaurant BoerKok de ijskast in gaan.

Een vergelijkbaar plan van Van der Valk voor 2500 arbeidsmigranten, naast hun bestaande hotel aan de Larserdreef, werd eerder al overwegend positief ontvangen door het gemeentebestuur.

Het uitzendbureau heeft een plek op het oog in het nieuw te bouwen stadsdeel ZuiderC, aan de zuidkant van de stad. De grond aan de Heralaan, bij industrieterrein Flevopoort, is nu eigendom van de gemeente. Als het plan haalbaar is, heeft de gemeente het voornemen om de grond uit te geven voor een periode van maximaal 20 jaar.

Haalbaarheid
Naast huisvesting moeten er ook een supermarkt, kleinschalige horeca en sportvoorzieningen komen. Volgens wethouder Grimbergen kan er "een goed concept worden ontwikkeld." De komende acht maanden wordt de haalbaarheid van het plan onderzocht.

De huisvesting van arbeidsmigranten zorgde eerder voor problemen in de Lelystadse wijk Bastion. Grimbergen verwacht dat dit plan kan zorgen voor minder overlast en illegale kamerverhuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel