Woningzoekers en statushouders als 'goede buren' onder één dak

ALMERE • Zo 11 februari 2024 | 14:48 • Zondag 11 februari 2024 | 14:48

Voor het eerst worden op grote schaal woningzoekenden en statushouders onder één dak gehuisvest in Almere. Een voormalig kantoorpand aan de Louis Armstrongweg in Muziekwijk wordt daarvoor omgebouwd naar 86 woningen. De helft van deze woningen is bestemd voor reguliere huurders, de andere helft voor statushouders.

Het is een 'gemengd wonen' project van de woningcorporatie De Alliantie en de gemeente. Een groot deel van de woningen wordt aan bepaalde doelgroepen verhuurd, in dit geval aan vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Goede buur
Woningcorporatie de Alliantie gaat via een nieuwe procedure wel controleren of de toekomstige bewoners gemotiveerd zijn om samen te wonen met statushouders. Dat kon voorheen niet.

De burgemeester vindt het belangrijk dat de mensen die in het pand komen te wonen een goede buur voor elkaar zijn. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. Voor de statushouders wordt gekeken naar urgentie en of wonen in een 'gemengd wonen' project bij hen past.

Lees ook: Gemeente wil statushouders zoveel mogelijk spreiden.

De woningen zijn bestemd voor één- of twee persoonshuishoudens. Daar is volgens De Alliantie grote vraag naar. Naar verwachting worden de woningen in maart via Woningnet aangeboden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel