Gastgezinnen van airgunners krijgen als dank concert van orkest Koninklijke Luchtmacht

DRONTEN • Do 22 februari 2024 | 9:44 • Donderdag 22 februari 2024 | 9:44

Gastgezinnen uit Dronten die jarenlang een logeeradres waren voor airgunners, worden dit jaar door de gemeente in het zonnetje gezet. De gezinnen krijgen een speciaal concert aangeboden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

De gemeente Dronten doet dit om zo het einde van een bijzondere periode te vieren. Het is dit jaar de zestigste keer dat in Dronten op 4 mei een herdenking wordt gehouden.

Bijzondere vriendschappen
De herdenking stond altijd bekend om de vele airgunners die speciaal daarvoor Dronten bezochten. Zij werden daarbij ontvangen als eregasten. Ze logeerden dan bij gastgezinnen die hun huis in Dronten beschikbaar stelden voor de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. "Bijzondere vriendschapsbanden werden daarbij gesmeed en herinneringen gemaakt", zegt de gemeente Dronten.

Twee jaar geleden overleed Ron Powers op 97-jarige leeftijd, hij was op dat moment de laatst overgebleven airgunner. Sindsdien is de hulp van de gastgezinnen dus ook niet meer nodig.

"Als dank voor de jarenlange gastvrijheid biedt het gemeentebestuur de gastgezinnen een muzikale avond aan." Deze avond vindt plaats op donderdag 23 mei in De Meerpaal in Dronten. Voormalige gastgezinnen kunnen zich HIER aanmelden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel