Politie: 'Criminele bende verantwoordelijk voor vier gewapende overvallen'

ALMERE • Di 12 maart 2024 | 23:29 • Dinsdag 12 maart 2024 | 23:29

Eén criminele bende zou verantwoordelijk zijn voor meerdere gewapende overvallen in Almere. Dat meldt de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De groep misdadigers is volgens de politie verantwoordelijk voor zeker vier overvallen tussen september en december vorig jaar.

De criminelen worden onder meer gelinkt aan overvallen op Primera's aan de Haagbeukweg en het Noordeindepad in Almere Stad en Buiten.

Ook is de bende volgens de politie verantwoordelijk voor een overval op een telecomwinkel in Almere Buiten en een cafetaria in Tussen De Vaarten, waarbij de politie direct een 15-jarige verdachte in de kraag vatte.

Jonge daders gebruiken veel geweld
Op getoonde beelden van bewakingscamera's is duidelijk te zien dat de soms nog hele jonge daders veel geweld gebruiken. Ook komen verdachten volledig en soms zelfs herkenbaar in beeld. De agenten denken dat de bende een wisselende samenstelling heeft.

In het tv-programma doet de eigenaresse van de telecomwinkel geëmotioneerd haar verhaal. "Hij bleef me slaan met z'n vuurwapen en vroeg om de kluis." Omdat ze amper contant geld in de winkel had, gingen de daders er met een 'paar briefjes' vandoor. Maar de emotionele schade is groot. "Een paar weken kon ik niet slapen 's nachts. Ik heb nachtmerries en problemen met mijn gezondheid."

Twee betrokkenen opgepakt
Volgens een woordvoerder van de politie zijn maandag twee betrokkenen opgepakt, waaronder een inwoner van Almere. Beide mannen waren volgens de politie niet aanwezig bij de overvallen, maar hebben de daders wel 'op één of andere manier geholpen'.

Ook laat Opsporing Verzocht nieuwe beelden zien van de daders waarin de jonge daders duidelijk in beeld komen en de overval op de telecomwinkel onderling bespreken. Ook zijn er DNA-sporen gevonden op een jas van één van de overvallers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel