Ontsnapte giftige cobra weer gevonden, eigenaar doet afstand

LELYSTAD • Ma 18 maart 2024 | 12:53 • Maandag 18 maart 2024 | 12:53

De giftige cobra die al bijna een maand vermist is sinds zijn ontsnapping uit een huis in Lelystad, is maandagochtend gevangen. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Lelystad.

De slang ontsnapte op maandag 19 februari in een huis aan de Sont in Lelystad. De gemeente adviseerde mensen die in de buurt woonden om hun ramen en deuren dicht te houden. Ook konden ze hun huisdieren beter binnenhouden of aanlijnen. Als mensen gebeten werden, moesten ze 112 bellen. Ook als ze het dier zagen werd dit geadviseerd.

Lees ook: Buurt opgelucht nu ontsnapping giftige cobra met een sisser is afgelopen

De eigenaar schakelde een specialist in om de cobra terug te vinden. Lang was het vermoeden dat het dier nog in huis zat. Verschillende zoektochten leverden niets op.

In achtertuin
Maandagochtend werd de slang teruggevonden in de achtertuin van een huis aan de Sont. Dat is dus dezelfde straat als waar het dier ontsnapte. Volgens getuigen was de slang door een raam gezien en zijn toen de hulpdiensten ingeschakeld. De politie was tijdens de vangst aanwezig.

De politie meldt dat het dier naar een opvang elders in het land wordt gebracht. De cobra gaat naar Serpo, een reptielenopvang in Rijswijk. De eigenaar heeft afstand gedaan van het dier, dus de slang zal niet terugkomen naar Lelystad.

Lees ook: Een schildneuscobra die ontsnapt: welke exotische dieren mag je eigenlijk in huis houden?

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel