Reeks van overvallen in Almere, 16-jarige aangehouden door politie

ALMERE • Ma 18 maart 2024 | 13:53 • Maandag 18 maart 2024 | 13:53

Een 16-jarige Almeerder is maandag opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij meerdere overvallen in Almere. De overvallen gebeurden tussen september en november. Ook een 21-jarige Rotterdammer werd aangehouden. De politie zoekt nu nog naar andere verdachten.

De politie onderzoekt vier overvallen die in het najaar zijn gepleegd. Het lijkt erop dat groep daders met wisselende samenstellingen heeft toegeslagen in zowel Almere Parkwijk als Almere Buiten.

Vier overvallen
Op vrijdag 15 september werd de Primera aan de Haagbeukweg overvallen. Een scooter stopte rond 17:30 uur voor de ingang van de winkel. De man die achterop de scooter zat, liep de winkel in en bedreigde twee medewerkers. Hij is inmiddels aangehouden. De bestuurder van de scooter wordt nog gezocht.

Overval Primera Haagbeukweg

Een paar weken later, op 6 oktober, werd een telecomwinkel aan het Noordeinde overvallen. De twee daders bedreigden de eigenaresse en sloegen haar tegen haar hoofd. Beide verdachten zijn inmiddels ook aangehouden.

Ruim een maand daarna wordt de Primera aan het Noordeindepad overvallen. Drie daders stormden de winkel binnen. Ze eisten geld en kwamen volgens de politie zeer bedreigend over op de medewerkers. Eén van hen is aangehouden. De andere twee overvallers worden nog gezocht.

Begin december werd een cafetaria aan de Rembrandtweg overvallen. Eén van de twee overvallers, een 15-jarige Almeerder, werd na een klopjacht aangehouden.

Rol nog onbekend
Het is nog niet bekend bij welke overval de 16-jarige Almeerder en 21-jarige Rotterdammer mogelijk betrokken zijn geweest. Binnenkort worden de mannen verhoord over hun rol.

Opsporing Verzocht van 19 maart

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel