Noodkreet van Almeerse organisaties aan lokale politiek voor meer eenheid

ALMERE • Wo 20 maart 2024 | 19:25 • Woensdag 20 maart 2024 | 19:25

Een aantal grote organisaties maakt zich zorgen over de instabiele situatie waarin het gemeentebestuur in Almere verkeert sinds het uiteenvallen van de coalitie. Ze roepen de lokale politiek op zo snel mogelijk weer de verbinding met elkaar te zoeken.

Het gaat om een oproep van de zogeheten Futuregroep. Dat is een samenwerkingsverband van woningbouwcorporaties, welzijnsorganisatie De Schoor, Zorggroep Almere, onderwijsstichting ASG, ROC van Flevoland, Windesheim, het Leger des Heils en de Nieuwe Bibliotheek.

Meerderheidscoalitie
De organisaties overleggen regelmatig over belangrijke thema's die in Almere spelen en willen dat de stad weer snel een meerderheidscoalitie krijgt.

Een paar weken geleden stapte de grootste collegepartij in Almere, de VVD uit de coalitie. Dat gebeurde na een meningsverschil met de andere partijen over bezuinigingen. Twee maanden geleden verliet de ChristenUnie de coalitie, nadat wethouder Roelie Bosch ontslag nam.

Zorgelijke situatie
Voorzitter Kim Ronner van de Futuregroep noemt de politieke situatie zorgelijk, want Almere staat volgens haar voor grote uitdagingen, zoals eenzaamheid, armoede en een woningtekort.

"Wij doen vanuit onze betrokkenheid, verantwoordelijkheid en onze bezorgdheid een klemmend beroep op alle politieke partijen om te kijken naar de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid en perspectieven in plaats van naar politieke verschillen", zegt Ronner.

Lees ook: Politieke chaos in Almere, bouw hier zelf je coalitie en kijk wat bestuurlijk mogelijk is

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel