Broers doen niks verkeerd, geen dwangsom voor vermeende 'horecaloodsen'

URK • Vr 29 maart 2024 | 19:55 • Vrijdag 29 maart 2024 | 19:55

Twee broers uit Espel hoeven geen dwangsommen te betalen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag bepaald. Volgens de gemeente Urk gebruikten de broers hun twee loodsen in het vissersdorp als jeugdhonk. Maar de rechtbank ziet daar geen bewijs voor.

De broers maakten bezwaar tegen de dreigende dwangsommen van de gemeente. Zij mogen hun panden aan de Griend op Urk alleen gebruiken voor bedrijfsmatige activiteiten, gaf de gemeente Urk aan.

De gemeente constateerde drie overtredingen. Vervolgens volgde een zogenoemde 'last onder dwangsom', oftewel: een hoge boete bij een vervolgovertreding. De broers stapten naar de rechter. De rechtszaak diende op 15 februari.

Volgens de broers maken ook andere bedrijven gebruik van hun panden. De overtredingen vielen volgens hen binnen de voorwaarden. Zo was er toevallig een feestje van een personeelslid tijdens een controle. Bij een tweede check was er een verbouwing aan de gang en dronken werknemers een biertje, lieten de broers weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel