Restauranthoudster moet zaak binnen twee weken ontruimen en ruim 35.000 euro betalen

ALMERE • Do 4 april 2024 | 8:44 • Donderdag 4 april 2024 | 8:44

De uitbaatster van Thais restaurant Mallika op het Stationsplein in Almere Stad moet haar zaak binnen twee weken ontruimen. Dat heeft de rechter bepaald. Verhuurder de Kroonenberg Groep had een kort geding aangespannen, omdat het restaurant een huurachterstand van ruim 33.000 euro heeft.

De eigenaresse van Mallika erkende onlangs bij de rechter dat ze de maandelijkse huur van ruim 7000 euro sinds augustus niet altijd heeft kunnen betalen. Volgens haar kwamen er in de winterperiode te weinig klanten. Ook zit het restaurant volgens haar op een donkere plek en ondervindt ze veel overlast van daklozen.

De rechtbank heeft nu besloten dat de eigenaresse de zaak uiterlijk over twee weken leeg moet opleveren. Naast de openstaande huur, moet ze ook nog zo'n 3500 euro aan contractuele boete, incassokosten en proceskosten betalen.

Te huur
Mallika heeft al jaren een vestiging in Almere Buiten die wel goed draait. De vestiging in het opgeknapte stationsgebied in Stad werd begin vorig jaar nog enthousiast aangekondigd door de makelaar.

De zaak aan het Stationsplein 19 staat nu ter overname op Funda aangeboden. Het maandelijkse huurbedrag is overigens verlaagd tot 6400 euro per maand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel