Nep-hovenier liet mensen 2500 euro betalen en voerde niks uit

ALMERE • Wo 1 mei 2024 | 10:37 • Woensdag 1 mei 2024 | 10:37

Een man uit Almere is veroordeeld voor oplichting nadat hij twee personen uit Almere en Lelystad elk 2500 euro liet betalen voor tuinwerkzaamheden die hij nooit uitvoerde. Ook stuurde de man valse facturen namens een bedrijf waarbij hij het rekeningnummer van zijn zoon gebruikte.

De verdachte was afwezig in de rechtbank, maar hij heeft zijn daden bekend. Hij gaf aan dat hij het geld gebruikte om andere schulden af te betalen. Zijn eigen bedrijf was eerder failliet verklaard.

De Almeerder deed alsof hij een medewerker was van het bedrijf waarvan hij de facturen stuurde. De eigenaar van het bedrijf kende de verdachte. Hij wilde de verdachte helpen om van zijn schulden af te komen.

Taakstraf
De rechtbank heeft een taakstraf van 100 uur opgelegd, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Indien de verdachte de taakstraf niet uitvoert, moet hij 60 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Daarnaast moet hij de materiële en immateriële schade van ruim 5000 euro terugbetalen.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel