Politie voert actie en schrijft geen boetes meer uit bij kleine overtredingen

FLEVOLAND • Wo 8 mei 2024 | 15:08 • Woensdag 8 mei 2024 | 15:08

Politieagenten stoppen ook in Flevoland met het bekeuren van kleine overtredingen. Als iemand zonder licht in het donker fietst, een snelheidsovertreding maakt of een verkeersregel negeert, wordt dat afgedaan met een waarschuwing en wordt er een bon van nul euro uitgeschreven. Het is een landelijke actie van de politiebonden voor een betere regeling over vervroegd met pensioen gaan.

Lang niet alle agenten houden het vol om tot hun 67ste achter een crimineel aan te rennen. De politiebonden willen daarom dat er een nieuwe regeling komt om eerder te kunnen stoppen met werken.

Ultimatum
De bonden hadden een ultimatum gesteld waarop de werkgevers en demissionair minister Schouten met de bonden om de tafel zouden gaan. Dat ultimatum is dinsdag verlopen.

Met de actie willen de politiebonden dwang uitoefenen op de werkgevers om weer te gaan onderhandelen. Zolang dat niet gebeurt, zullen de agenten actie blijven voeren. Als het nodig is zullen de acties harder worden.

Volgens de bonden is het aan de agenten zelf om te bepalen of ze een bon van nul euro uitschrijven of toch een echte.

In Lelystad ook geen boa
Voor inwoners van Lelystad is de kans om bij een overtreding bekeurd te worden nu nog kleiner. De boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) die normaal gesproken ook boetes uitschrijven mogen dat nu niet doen.

Hun bevoegdheid is verlopen omdat de gemeente vergeten was om een verlenging aan te vragen. De procedure van een nieuwe bevoegdheid loopt nog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel