Mogelijk cameratoezicht bij berucht Gelderse Diep na vondst dode hond en kat

LELYSTAD • Wo 15 mei 2024 | 15:20 • Woensdag 15 mei 2024 | 15:20

De gemeente Lelystad kijkt of het mogelijk is om camera's te plaatsen bij het Gelderse Diep. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PVV.

In april werden een dode hond en kat uit het water in de Lelystadse Boswijk gehaald, waarna de politie een onderzoek instelde. En dat is niet de eerste keer. Ook vorig jaar verdwenen veel katten, waarvan de meesten dood werden teruggevonden in het water.

De politie stelde toen ook een onderzoek in. Verder werden trapjes en touwen langs de waterkant aangebracht, zodat de dieren zelf uit het water konden klimmen.

De Lelystadse PVV wilde weten wat er de afgelopen periode is gebeurd qua handhaving en surveillance bij het Gelderse Diep, wat de gemeente ging doen om nog meer dierenleed te voorkomen en welke mogelijkheden het college ziet om om de mogelijke daders te pakken.

Extra controles
Eén van de mogelijkheden is het inzetten van cameratoezicht. Inmiddels is de gemeente in gesprek geweest met een bedrijf die camera's kan plaatsen. Maar de kosten zijn hoog en daarmee wordt niet gegarandeerd dat de dader kan worden aangehouden, schrijft het college.

Als het college besluit om camera's neer te zetten, moeten er ook borden neergezet worden en moet gemotiveerd worden waarom het toezicht nodig is.

In de antwoorden schrijft het college van B&W dat het belangrijk is dat er extra ingezet wordt op controles bij en rondom het water. Zo wordt er inmiddels al vaker gesurveilleerd, maar daarbij zijn nog geen bijzonderheden ontdekt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel