Unicum stapt naar KNVB na penaltyserie tegen SV Lelystad'67

LELYSTAD • Zo 9 juni 2019 | 10:01 • Zondag 9 juni 2019 | 10:01

De Lelystadse voetbalclub Unicum stapt naar de KNVB na de wedstrijd tegen SV Lelystad '67 zaterdag. Die wedstrijd eindigde na gelijkspel met een penaltyserie, maar dat is volgens Unicum niet eerlijk verlopen. SV Lelystad '67 won de reeks met 5-6.

Volgens de voorzitter van Unicum werd voor de volgorde van strafschoppen het zogenoemde ABBA-systeem gehanteerd. En daar is een fout in gemaakt, zegt Unicum. Volgens de club ging de beurt onterecht naar SV Lelystad '67 die daardoor het winnende doelpunt maakte.

Finale
De voorzitter van Unicum hoopt dat de KNVB zich na Pinksteren over de kwestie buigt en deze week nog tot een oordeel komt. Als het aan Unicum ligt, wordt de penaltyserie overgedaan, zodat de club kans heeft om volgende weekend in de finale te staan tegen VV SVI uit Zwolle.

Trainer Erik de Jong van SV Lelystad '67 wil zondag niet op de kwestie ingaan en laat weten de uitspraak van de KNVB af te wachten.

De finale van de nacompetitie wordt aanstaande zaterdag gespeeld bij voetbalclub VSCO in Oosterwolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel