Strafschoppenserie Unicum - SV Lelystad moet opnieuw

LELYSTAD • Di 11 juni 2019 | 16:55 • Dinsdag 11 juni 2019 | 16:55

Voetbalclubs Unicum en SV Lelystad moeten donderdagavond de veelbesproken strafschoppenserie van afgelopen zaterdag deels opnieuw nemen. SV Lelystad won de wedstrijd, nadat het de penaltyserie met 5-6 won. De stand na reguliere speeltijd was 1-1. De resterende strafschoppenserie wordt donderdagavond om 20.00 uur bij Unicum in Lelystad afgerond.

Unicum stapte naar de KNVB omdat er een fout gemaakt zou zijn tijdens de strafschoppenserie. Het zogenoemde ABBA-systeem werd door de scheidsrechter gehanteerd, maar hij besloot halverwege de serie de strafschoppen om en om te nemen. De KNVB oordeelt nu dat de strafschoppenserie hervat moet worden vanaf de dertiende penalty. Op dat moment was de stand 5-5.

De winnaar van de strafschoppenserie plaatst zich voor de finale van de nacompetitie die bij voetbalclub VSCO in Oosterwolde wordt gespeeld. De tegenstander is dan VV SVI uit Zwolle.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel