Extra maatregelen rond bekerduel SV Urk - Katwijk

URK • Do 12 januari 2023 | 16:50 • Donderdag 12 januari 2023 | 16:50

Voor de KNVB-bekerwedstrijd van SV Urk tegen VV Katwijk heeft het bestuur van de club donderdagavond extra maatregelen moeten treffen.

Volgens bestuurslid Jannie Snoek vraagt deze wedstrijd, die door drieduizend toeschouwers kan worden bijgewoond, om een goede organisatie. "We hebben vanavond de Vormtweg afgesloten. Publiek komt maar op de fiets of met de pendelbussen die vertrekken vanuit de haven, het winkelcentrum en het gemeentehuis. De bezoekers uit Katwijk komen met zeven bussen die aankomen op de parkeerplaats van sportpark De Vormt."

De circa 450 bezoekers uit Katwijk worden voor de wedstrijd begeleid naar een afgesloten supportersvak, meldt Snoek "Dit hebben we met het bestuur van Katwijk zo overlegd. Daar komen ook de nodige faciliteiten zodat een hapje en een drankje nuttigen en toiletbezoek mogelijk is. Het is een wedstrijd met een verhoogd risico en daarom moeten wij ook extra maatregelen nemen."

"We hebben twee zalen moeten huren. Zo'n grote opkomst hebben we nog nooit gehad."

— Jan Ras, Urkse business Club

De businessclub van SV Urk maakt zich ook op voor de bekerkraker tegen Katwijk. De inzet van de wedstrijd, die om 20.00 uur begint op sportpark De Vormt, is een plek bij de laatste zestien ploegen in het bekertoernooi. De wedstrijd leeft enorm bij de ondernemers op Urk. De Urkse business Club organiseert voorafgaand aan de wedstrijd een bijeenkomst. Voorzitter Jan Ras: "Er komen bijna vijfhonderd ondernemers bij ons event in De Koningshof. We hebben niet één, maar twee zalen moeten huren. Zo'n grote opkomst hebben we nog nooit gehad!"

Volgens Ras heeft de club wel moeten investeren in extra veiligheidsmaatregelen. "Geblindeerde hekken was één van de maatregelen. En we hebben extra camera’s op de tribune hangen."

Mocht SV Urk deze tweede bekerronde overleven, wacht in de achtste finales een aantrekkelijke tegenstander. Sowieso levert het de club volgens Ras een flinke financiële meevaller op: "We hebben al wat verdiend in de beker tot nu toe, maar winnen wij vanavond dan pakken we er nog eens 40.000 euro bij. Met de mogelijkheid dat je in de volgende ronde live op tv komt, wat volgens mij ook weer 13.000 euro oplevert."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel