SV Urk start met bouw multifunctioneel clubhuis

URK • Do 9 maart 2023 | 6:46 • Donderdag 9 maart 2023 | 6:46

De voorbereidingen voor de bouw van een nieuw multifunctioneel clubhuis op het sportpark van SV Urk zijn begonnen. De eerste paal van het nieuwe gebouw aan de Vormtweg moeten volgende maand worden geslagen.

Op de plek tegenover de oude tribune komt een nieuwe tribune met kantine en vergaderzalen te staan. SV Urk is de laatste jaren flink gegroeid en daardoor is er uitbreiding nodig. Rein Brands van de voetbalvereniging verwacht dat de bouw ongeveer een jaar gaat duren.

Brands is blij dat er eindelijk kan worden gebouwd. "Het heeft een aantal jaren geduurd voor het zover was", zegt hij. Er is in totaal 2,7 miljoen euro nodig. Toen er tijdens een sponsorbijeenkomst binnen een half uur een half miljoen was opgehaald, gingen alle lichten uiteindelijk op groen, meldt Brands.

De club heeft wat financiële reserves, maar er moet nog een gat van ongeveer 250.000 euro worden gedicht. Daar maakt Brands zich geen zorgen over. Hij wil bijvoorbeeld nog een keer een crowdfunding starten om het resterende geld op te halen voor de nieuwbouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel