Vertraging automatisering kost gemeente ruim 3 miljoen

ALMERE
De overstap van de gemeente Almere van ICT-leverancier Atos naar Fujitsu kost de gemeente 3,2 miljoen extra. Omdat de overgang ingewikkelder is dan gedacht kost het meer tijd.

Naar verwachting is het ICT-traject eind van dit jaar afgerond, zo is in de Voorjaarsnota te lezen. De extra kosten zijn inclusief de 100.000 euro die de gemeente Almere moet uitgeven omdat de overgang van Windows XP naar het modernere Windows 7 nog niet rond is. Dit betreft een regeling met Microsoft om de XP-computers van Almere tot die tijd te blijven ondersteunen.

Omdat het nieuwe besturingssysteem ook goed met de andere software van de gemeente moet communiceren zijn aanvullende tests nodig.

reacties (8)

 • WeereenpaartientjesWoonlasten

   

  @Flevoburger: Je hebt helemaal gelijk. Maar ten opzichte van die 3 miljoen - volgens het filmpje "Waar zit hem dat in dan, de vorige leverancier? Ja. Zo ist het." - valt die 100.000 voor verlengde XP veiligheid nog wel mee, dat is 3% van het probleem. Jammer, maar die 2.9 miljoen EURO aan andere kosten zijn pas irritant!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Amateurisme ten top. Het was al enige tijd bekend dat XP eruit ging. In het bedrijfsleven, waar men in tegenstelling tot onze "fijne politici" WEL wordt afgerekend op resultaat is men al lang over.......

  reageer
 • Ekkenab

   

  Het zijn duidelijk extra kosten...geen twijfel mogelijk bij dit bericht.

  reageer
 • whoknows

   

  Ik vraag me af wat afd ICT de afgelopen jaren heeft gedaan, lekker achterover gezeten en filmpjes kijken. Het is al een paar jaar bekend dat XP niet meer ondersteund gaat worden. Dan zou bij een ICTer toch een belletje moeten gaan rinkelen van oeps een goede gelegenheid om de computerpark weer eens te moderniseren. Maar goed, het wordt dus nu lastminute werk en dat zal wel weer flink in de kosten gaan lopen, en met de benodigde foutjes die gemaakt gaan worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kost het nou 3 miljoen of kost het nou 3 miljoen EXTRA? In het eerste geval zou dat een gebruikelijk bedrag kunnen zijn, in het tweede geval is het de vraag waarom dat niet te voorkomen was.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • andere Ron

   

  tuurlijk heeft de gemeente geld. net zo natuurlijk als een huisbezitter vaak eigenlijk geen geld heeft want dat huis is meestal van de bank. maar iid gemeente en burger zijn feitelijk 2 synoniemen

  reageer
 • Flevolander

   

  Kost de burgers in Almere 3,2 miljoen. (De overheid heeft geen geld.)

  reageer
 • Ron

   

  "Kost de gemeente" of "kost de burger"???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert