Zorggroep vraagt ontslag 300 werknemers aan

NOORDOOSTPOLDER
Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft het ontslag aangevraagd voor zo'n 300 medewerkers in de huishoudelijke hulp. Volgens een woordvoerder van de thuiszorgorganisatie zouden de ontslagen uit voorzorg zijn aangevraagd.

Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid maakte onlangs bekend dat de overheid extra geld uittrekt voor het behoud van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen. Omdat nog niet bekend is wie geld krijgt uit dit potje, heeft Zorggroep Oude en Nieuwe Land besloten de ontslagen vast aan te vragen. Zodra blijkt dat er genoeg geld wordt uitgekeerd, worden de ontslagen weer teruggedraaid.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land werkt in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. In totaal dreigen 360 banen verloren te gaan, omdat de drie gemeenten het contract met de organisatie hebben opgezegd. Bonden en medewerkers protesteren al weken tegen deze maatregelen.

reacties (10)

 • flevo

   

  tuurlijk gooi de mensen er maar uit he , straks mag iedereen het voor niks doen lekker makkelijk weer we nemen er mensen voor terug met een uitkering scheelt geld en wie niet wil krijgt geen uitkering meer ,de afbraak van nederland gaat verder hier

  reageer
 • koos

   

  juist gesproken collectief ontslag maar niet gek als je weet dat zorg groep bijna negen miljoen moet bezuinigen

  reageer
 • Ron

   

  Geloof me, de enige die hier beter van wordt is Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Eerst de mensen ontslaan en daarna weer aannemen tegen veel ongunstiger voorwaarden en salaris. Wil je niet, dan heb je pech. Kwestie van slikken of stikken.

  reageer
 • pietje

   

  in wat voor land willen we leven?.... Waarom verdient een toezichthouder in de zorg meer dan degene die het werk uitvoert?

  reageer
 • bergerac

   

  Ik lees dat dit uit voorzorg is. Het kan dus nog terug gedraaid worden. Kunnen we de regering en de gemeenteraden ook niet uit voorzorg weg sturen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ras

   

  dit was altijd gepland dit komt niet uit het niets. mensen google agenda 21 en je zult je antwoord vinden.

  reageer
 • Bewoner

   

  >Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid maakte onlangs bekend dat de overheid extra geld uittrekt voor het behoud van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen.< Wie gelooft de overheid nog? Ik niet!

  reageer
 • Evert

   

  Benieuwd wanneer ze (zowel de Gem.NOP als Den Haag) er achter komen dat ze nu toch wel een heel verkeerde beslissing nemen, dat het toch allemaal weer anders moet. Maar ja, tegen die tijd zijn de heren die het nu beslissen allang elders werkzaam en weten nergens meer van! Denk bijv. eens aan Dhr. Hans Hogervorst die zonodig de zorgpolis moest uitvinden, zou allemaal veeeeel beter worden. Inderdaad de incassoburo's varen er wel bij!

  reageer
 • Frank

   

  zolang die Van Rijn in staat blijft zelfs diens eigen demente moeder te laten te laten creperen en een bejaarde klokkenluider als leugenaar neerzet zal de situatie nimmer verbeteren en zullen er meer ontslagen vallen !

  reageer
 • TomTom

   

  Spijtig voor de gedupeerde, maar onontkoombaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert