Paul Tankink wordt adviseur Stadshart

LELYSTAD
Paul Tankink is gekozen als onafhankelijk deskundige die de problemen in het Stadshart van Lelystad moet aanpakken. Die keuze hebben ondernemers en vastgoedeigenaren samen met de gemeente Lelystad gemaakt.

Tankink is een bekende in de vastgoedwereld. Zo was hij onder meer directeur van vastgoedonderneming Corio. Tegenwoordig heeft hij een eigen adviesbureau.

Tankink gaat een plan van aanpak opstellen om de problemen in het Stadshart op te lossen. Zo is er al jaren sprake van leegstand en een gebrek aan levendigheid. Dat moet voor de zomer klaar zijn. De adviseur kost 40.000 euro.

reacties (23)

 • nuchtere burger

   

  Weer zo'n opvreter met een pak aan !laat de gewone burger eens mee beslissen ! Weggegooid geld ! Schaamt u diep politiek !

  reageer
 • ondernemer

   

  vraag aan de winkeliers van het stadshart wat er moet gebeuren en u zult horen dat er een oneerlijke concurrentie is in Lelystad alle buurtwinkelcentra's niet betaald parkeren en grote supermarkten laten neer zetten en de huren 20 tot 40 % lager als in het stadshart waarom moeten de mensen dan naar het stadshart voor hun boodschappen kijk naar Zoetermeer de eerste 2 uur gratis parkeren en die kosten komen bij het lang parkeren erbij dus de gemeente verliest niets en leg een boete op voor leegstand maar ja we hebben het OMS gehad met 5 of 6 masterplannen ook nooit wat van terecht gekomen en de grote man van OMS is nu wedhouder in lelystad dus zal hij er nu wel wat van bakken (Gladde Edje ) ik heb er weinig geloof nog in want regeren is vooruit zien en alles wat het college doet is korte termijn politiek met deze mensen zal het nooit wat worden

  reageer
 • frits

   

  Ver boven de Balkenende-norm. Niet echt gepast voor de overheid.

  reageer
 • frits

   

  Ik mag inderdaad hopen dat de adviseurs van Citanova eruit gaan. Dubbelop dure inhuur is ook door dit gemeentenestuur niet uit te leggen. Daarnaast hebben de oude adviseurs blijkbaar geen resultaat gehad.

  reageer
 • Hendrik..

   

  Gratis parkeren, en winkelhuur naar beneden, subsidie op leegstand naar nul reduceren. Helemaal gratis advies voor deze meneer. Maar ik betwijfel of hij deze rubriek bekijkt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dnz.

   

  2 verschilletjes.. deze man heeft er voor geleerd en wordt er voor gevraagd. Ik schat zo in dat u dat niet heeft en u heeft maar al te graag uw adviezen gratis weg. Zou u toch eens wat voor moeten gaan declareren...

  reageer
 • vogeltje

   

  Geef mij ook zo een baan waar ik rijk word met alleen maar advies geven. Wat is het salaris van mensen toch ongelijk zeg! !!!!

  reageer
 • Gaudi1959

   

  Voor 2 maanden werk (mei en juni) vind ik 40.000 euro wel veel. Dat is omgerekend 240.000 euro per jaar. Dat heeft hij niet slecht geregeld.

  reageer
 • Willem Wever

   

  Weer zo' n stenenboer. Retail is creativiteit, gevoel en origineel denken. Komt niet bij deze meneer vandaan, vastgebakken in de onroerend goed wereld van winstdenken. Ze snappen het nog steeds niet, jammer. .

  reageer
 • zakgeldondernemer

   

  Nog meer inhuur er tegen aan voor ons stadshart. Voor wel 40000euro!. Gaan de mensen die al ingehuurd worden en geld kosten van buro citanova er nu dan weg?

  reageer
 • Frederik

   

  Zou het mogelijk zijn om ook eens positief te denken wat een gejank zeg. Ook gemeentes waar weinig leegstand is hebben hoge huren (waar overigens de gemeente niets aan kan doen) en ook daar betaal je parkeergeld. Wees blij dat de gemeente wat probeert, niets doen is achteruitgang maar jullie weten het allemaal zoooo goed. Hoe zeggen ze dat ook al weer"""de beste stuurlui staan aan wal"""

  reageer
 • ON

   

  Wordt door eigenaren, ondernemers en gemeente betaald. Niet op verzoek van gemeente maar juist op verzoek van eigenaren en ondernemers. Zij willen op basis van gelijkwaardigheid samenwerken.

  reageer
 • ron

   

  een licht voorgevoel zegt mij dat het rapport slechts gaat zeggen wat anderen moeten doen. Maar die anderen dat niet zullen doen omdat de te maken keuzes altijd heel veel geld gaan kosten. dus een spelletje met vele zwarte pieten naar voren schuiven en zeggen dat er kosten gemaakt moeten worden. Maar als hij werkelijk in staat zou zijn het (?) zelf (zonder kosten) op te lossen is 40.000 echt een fooitje. Mijn gratis advies: Corio e.d. bedrijven vraagt 30 % van de oude huurprijzen: de winkels raken weer heel snel vol en er komt meer publiek want de producten kunnen in prijs naar beneden en Corio heeft meer huurders en dus meer inkomsten. (geleerd van die adviseurs die ook altijd wel 'weten' dat belastingverlaging leidt tot minder werkloosheid; zelfde principe)

  reageer
 • flevolander

   

  Het strooizout is op, nu de pot met strooigeld nog leeg maken.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Deze externe adviseur vangt even 60.000 euro voor de problematiek die wij allang kennen.Komt ook uit de projectontwikkelaarswereld, dus gemeente LET OP, dat U niet wederom de boot ingaat zoals vaker is geschied. De gemeente speld zichzelf een brevet van onvermogen op.

  reageer
 • Frans

   

  €40000 a €200 per uur (zal niet veel minder zijn) dan hebben we over 5 volle werkweken een rapport wat gaat aangeven wat gedaan had moeten worden om te voorkomen dat winkels als Valentijn Lelystad gaan verlaten. Een duur paard wat achter de wagen gespannen wordt dus.

  reageer
 • Dnz.

   

  Wow, dat Lelystad zo vol zit met experts! Ook de helderzienden zijn weer aanwezig, zij kennen de adviezen al! Dat Lelystad externe adviseurs aantrekken snap ik, de laatste jaren is er zo veel kennis uit de gemeente zelf weg gesaneerd dat dit soort kennis (en nog veel meer) ingehuurd moet gaan worden. Hoeft natuurlijk, op dit forum is de kennis ook aanwezig, inclusief de "opdoek" methode. Even serieus; ik hoop dat er een goed advies uit gaat komen waarbij er geen zachte heelmeester techniek gebruikt gaat worden. Lelystad is nu aan de beurt, maar er zullen nog vele winkelgebieden in Nederland gaan volgen. Veel planologen peinzen zich rot hoe de stedelingen elkaar gaan ontmoeten in een stadscentrum. Ontmoeten is het kernwoord in deze. Tot een paar jaar geleden werd dit in praktijk gebracht door winkels (van oudsher een markt), nu deze winkels massaal wegvallen zal dit op een of andere manier opnieuw vormgegeven moeten gaan worden. Ik ben benieuwd.

  reageer
 • bb

   

  Kom deze man nog meer kapers telefoon of brillen zaken in lelystad plaatsen of worden het nu makelaars Iedereen weet wat er aan de hand is met het centrum de huren zijn te hoog daarom gaan er winkels dicht

  reageer
 • Meneertje

   

  Parkeerkosten drastisch omlaag gooien of, helemaal gratis zoals dat in Dronten handhaven.Het zelfde geld voor al die belachlijke hoge huurprijzen op vrijwel alle winkelpanden,gooi het naar beneden. Anders blijft iedereen weg. Heel simpel allemaal. Zo'n adviseur is totaal niet eens nodig (is zelfs weggegooid geld).

  reageer
 • jo

   

  Zo goedemorgen. ... dat is een behoorlijk zakcentje voor deze meneer...

  reageer
 • Bert

   

  wat een onzin eordt eens wakker gemeente lelystad. bezuinigen op sport 30% tariefsverhoging wordt er door de strot geduwd en hier wordt het klakkeloos uitgegeven. bah wat een rampbeleid

  reageer
 • Martin

   

  Ik denk dat dit weggegooid geld is! Men heeft geen adviseur nodig. Vraag het aan de inwoners van Lelystad.

  reageer
 • centrumbewoner

   

  3 maanden ? adviseren voor 60.000,= dat is wel HEEL veel geld. Ik was 30 jaar werkzaam in de on(t)roerend goed wereld kunnen ze me ook zo'n baantje aanbieden ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert