Schouwburg Almere beraadt zich op stappen na uitlekken informatie

ALMERE
Naar aanleiding van het uitlekken van interne stukken zegt de Schouwburg Almere zich te beraden "op te nemen stappen". Wat voor stappen en tegen wie maakt de organisatie niet bekend.

In de uitgelekte stukken stond dat er vier projectleiders bij de schouwburg zijn weggestuurd. Dit nadat ze het vertrouwen hebben opgezegd in directeur Jeroen van de Wiel. De Raad van Toezicht bleef echter achter de directeur staan.

De Schouwburg Almere is op dit moment het middelpunt van een grote reorganisatie. Het gebouw moet voor miljoenen worden verbouwd, waarna er onder de naam KAF een brede kunstinstelling in komt.

In een persverklaring noemen de Raad van Toezicht en Van de Wiel dat een "op alle vlakken ingewikkeld proces". Een veranderproces met "grote impact op de organisatie doordat er andere eisen aan medewerkers worden gesteld en er een andere manier van werken wordt gevraagd".

Directie en Raad van Toezicht zeggen de gang van zaken te betreuren en benadrukken dat "het inhoudelijke plan, de projecten, de planning en de opdracht die de organisatie van de gemeente Almere heeft gekregen onverkort zullen worden uitgevoerd."

reacties (6)

 • Brenda

   

  Is dit werkelijk de enige wat de RvT en de directeur kunnen? Een schriftelijke verklaring waarin ze zichzelf volledig onderuit halen?

  reageer
 • Henkie

   

  Uitlekken van interne stukken? Een instelling die geheel met publiek geld gefinancierd wordt zou juist álle stukken openbaar moeten maken en niet in die typische regentenreflex moeten schieten bij voor hen onwelkome berichtgeving.

  reageer
 • ron

   

  stappen ondernemen ? tegen het aankaarten van eventuele misstanden ? zou een bonuspremie op moeten staan.

  reageer
 • henkie

   

  Het amateurisme straalt er weer vanaf... Zelf niets kunnen voor je megasalaris, daarom een projectleider inhuren voor veel te veel geld, om deze vervolgens eruit te gooien. Tot 4 maal toe! Daarna janken als iemand de vuile was buiten hangt.

  reageer
 • Rinus

   

  Belangen, macht en zelfverrijking.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ed

   

  Kunnen we de 3,5 mln nog terug draaien?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert