Burgemeester geraakt door "verschrikkelijke uitingen"

ZEEWOLDE
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde heeft zich de afgelopen maanden gestoord aan de kritiek van sommige tegenstanders op de komst van een asielzoekerscentrum.

"Tegenstanders menen zich op een verschrikkelijke manier te moeten uiten", zegt Gorter in de zaterdageditie van het programma Over Flevoland Gesproken.

Dergelijke reacties op de sociale media hebben hem wel geraakt, erkent Gorter. De burgemeester heeft er vooral moeite mee dat sommige tegenstanders hun kritiek spuien onder een pseudoniem, en niet met open vizier.

reacties (17)

 • waarnemer

   

  Ik heb helaas alleen maar negatieve ervaringen met dit gemeentebestuur. Als ik mijzelf met naam en toenaam zou noemen, vrees ik voor consequenties als ik iets nodig heb. Denk aan het aanvragen van gemeentelijke documenten o.i.d. Burgers frustreren of tegenwerken kan men op dat gemeentehuis erg goed namelijk. Zo ver is het al gekomen onder uw leiding meneer Gorter, dat ik niet meer openlijk durf te spreken. Uw krokodillentranen zijn aan mij dus absoluut niet besteed.

  reageer
 • Jacob

   

  Aangenomen dat de inwoners van Weert zich in hun voor en tegens niet anders uiten dan de inwoners van Zeewolde, beschouwt de gemeenteraad in Weert de door heer Gorter als "verschrikkelijk" bestempelde uitingen van "tegenstanders", als zijnde genuanceerde argumenten van respectabele inwoners welke "geen voorstander" zijn. Bovendien leert de actuele uit Weert afkomstige informatie dat de besluitvorming bij de gemeenteraad (die blijkbaar wel naar hun achterban luistert en deze ook raadpleegt) ligt en niet bij het college en in het bijzonder bij de burgemeester.

  reageer
 • ,\/\/.

   

  Als ik de reacties hieronder zo lees heeft de burgemeester gelijk: de onderbuik loeit weer luidruchtig.

  reageer
 • ZONIET

   

  Als het echt zo verschrikkelijk is of zou zijn, zou Omroep FL het niet plaatsen. Dus t valt aardig mee. Maar gelukkig is uw reactie mooi en inhoudelijk.

 • abp

   

  Geachte heer Gorter, Oh NEE u ziet ons niet met uw oogkleppen. En nog iets u hoort ons NIET. Misschien tijd om over uw eigen uitspraken ideeën na te denken? Oh NEE zoiets doet u óók niet!!!!!

  reageer
 • Roel

   

  dat zegt niks. Ik kan je nog wel het een en ander aan MKB verhalen vertellen. Word jij ook niet vrolijk van!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anonieme inwoner zeewolde

   

  Hoe kunnen wij als burger het vertrouwen opzeggen in de gemeenteraad ? Er wordt totaal niet naar Burgers geluisterd. Maar wij mogen wel de kas blijven spekken, met de gemeente belasting.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wie goed doet, die goed ontmoet is mij altijd geleerd. Dussssss.......Gorter

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  Onbegrijpelijk deze man eerst heel zeewolde voorliegen en daarna zielig doen ben benieuwd hoe dhr gorter aan deze functie is gekomen überhaupt dit slaat toch nergens op verzielt het hele dorp en daarna krokodillen tranen

  reageer
 • aftreden

   

  Deze man voelt zich nu geraakt zo voelt meer dan de helft van de zeewoldenaren zich ook genaait besluit was allang genomen belachelijke vertoning deze gemeenteraad met pinokio aan het roer eerst kost wat het kost erdoor drukken en daarna zielig doen aanfluiting die man

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Geachte heer Gorter, Wij moeten wel anoniem reageren. Want een ieder die maar enige bedenkingen heeft bij de import van vluchtelingen, gelukzoekers of de islam, wordt direct als nazi afgeschilderd. Met daarbij de vrijbrief aan ultra linkse activisten om ons aan de schandpaal te nagelen, ons bezit te vernielen of onze kinderen uit huis te plaatsen. Zie Greenpeace, UvA etc. etc.. Ik was erbij in mei in de Levant op de info avond t.b.v. het A.Z.C. Zeewolde. En heb me ge-ergerd aan de hondse wijze waarop u de kritische massa bejegende. En u zich nu beklagen over de reacties ? U heeft er toch zelf om gevraagd ! Blijft u a.u.b. vanaf nu in Raalte. Dat is beter voor u en zeker voor Zeewolde. Ik ben niet tegen een A.Z.C. van max. 600 personen in Zeewolde. Maar ik ben onderhand wel tegen u, meneer Gorter.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Je kan wel wensen dat dhr. Gorter in Raalte blijft, maar dat zal helaas niet gaan. Ik heb familie in Raalte wonen die, vanwege hun positie in het MKB in Raalte nogal wat meningen horen uit Raalte. De overheersende mening is dat men in Raalte blij is dat ze dhr. Gorter kwijt zijn. Als wethouder heeft hij het daar redelijk ernstig verprutst. Toen hij dan ook aangenomen werd als burgemeester in Zeewolde ging in Raalte de vlag uit bij een groot aantal mensen. Helaas komen wij in Zeewolde nu ook langzamerhand er achter waarom ze in Raalte dhr. Gorter liever kwijt dan rijk zijn.

 • Frank P.

   

  Bravo, goed verwoord!

 • Willem

   

  Denkt iedereen dat de Burgemeester van Zeewolde de beslissingen neemt Nee dat doet de Raad en die is toevallig door de Zeewoldenaren zelf gekozen.

  reageer
 • onbegrip

   

  Maar de rest van de gemeente raad loopt nu niet zo zielig te doen na dat het eerst eigen burger voorliegt besodemieterd en daarna de geslagen hond uithangen als het straks uit de klauwen loopt hoop ik dat hij meteen opstapt hij is geen zeewoldenaar en zal het ook nooit worden had beter burgemeester kunne worden in zemelen de zemelaar

 • Jacob

   

  Beste Willem, ik dacht toch werkelijk dat het besluit voor de komst van een AZC door het college is genomen en niet door de raad.

 • Harmpie

   

  volgens mij is deze beslissing door B&W genomen!!!!!

 • Knor,

   

  Beste Zeewoldenaren, al deze beslissingen kan iedereen van tevoren aan zien komen als je de plaatselijke politiek en media volgt. Dus niet net doen alsof het achterkamer politiek is. De Burgemeester heeft ook al veel goeds gedaan voor Zeewolde maar dat wordt snel vergeten of men ziet het niet.

  reageer
 • Jacob

   

  Beste Knor, help mij, en wellicht degenen met mij die het vergeten zijn dan wel over het hoofd hebben gezien, eens even door een paar voorbeelden van "het vele goeds" waaraan u refereert te noemen.

 • Jan Huizen

   

  Nee burgemeester, nu niet ineens de zielepiet uit gaan hangen! Als u de bewoners zelf ook netjes had behandeld hadden deze stukjes er een stuk vriendelijker uit gezien. Maar als er een dorp, waar tot nu toe, iedereen met redelijke tevredenheid woont, om zeep geholpen wordt door uw beslussingen,krijg je zulke reacties. U bent er niet voor de burgers, uw eigen zin zal zegevieren en dat steekt!! Zoals in de legerreclame: geschikt of ONGESCHIKT!

  reageer
 • Reptile

   

  Mensen reageren onder een pseudoniem omdat ze anders een baksteen Door hun raam krijgen van iemand die dat niet "met open vizier" doet. Je mag kennelijk ook in Zeewolde een eigen mening hebben, als die maar strookt met die van da burgemeester.

  reageer
 • Jan

   

  En het volk is geraakt door de vreselijke beslissingen van de burgervader...

  reageer
 • Ronald

   

  Beste burgemeester, Trek het u niet aan, wij doen het onder een pseudoniem, de politiek in achterkamertjes. En we luisteren niet naar elkaar. De klassieke bodem/ voeding voor oorlog. En daarom komen de meeste mensen naar hier. In het gebied waar deze mensen vandaan komen gebeurde dit ook. Dus leer hiervan.

  reageer
 • ach zo

   

  Het raakt mij als Zeewoldenaar heel erg, dat er op deze manier (zoals tijdens het AZC gebeuren) met de inwoners van Zeewolde wordt omgegaan. Actie reactie krijg je dan.......niet netjes, misschien, maar soms wel een logisch gevolg. Misschien tijd om daar als gemeente Zeewolde eens over na te denken. Als er niets fout gaat of anders kan, zijn er geen (minder)tegenstanders........toch ? Iets met pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet...of te wel burgervader, wat gij niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet. Dus begin met t netjes en fatsoenlijk behandelen van de inwoners, je mededorpsgenoten (geldt alleen niet voor de burgervader), luister naar hen, informeer hen eerder, zorg dat je zelf inwoner bent, zorg dat je de mensen kent enz enz. En sommige mensen hebben een goede reden om anoniem te schrijven, dat wil nog niet zeggen, dat ze gelijk geen mening mogen hebben.

  reageer
 • Zucht

   

  Beste ach zo complimenten. .ik had het niet beter kunnen verwoorden

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert