Horselenberg naar Den Haag voor behoud rechtbank

LELYSTAD
Burgemeester Margreet Horselenberg is donderdag namens Lelystad aanwezig bij een gesprek met de Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie in Den Haag over de toekomst van de rechtbanken.

Horselenberg overhandigt dan de online-petitie voor het voortbestaan van een complete rechtbank in Lelystad. Die petitie is inmiddels al zo'n duizend keer ondertekend.

In de zondageditie van het programma Over Flevoland Gesproken wijst Horselenberg op de noodzaak dat de provincie een volwaardige rechtbank behoudt, onder meer vanwege de uitbreiding van Lelystad Airport. Die zal volgens de burgemeester leiden tot een groei van het aantal strafzaken, omdat Lelystad dan te maken krijgt met onder meer mensensmokkel en de komst van vreemdelingen.

reacties (6)

 • Jan

   

  Mensensmokkel via een vliegveld met alle controles etc terwijl we gewoon open grenzen hebben ? Deed mevrouw Horselenberg maar zo dr best als het om de ouderen gaat en de chronisch zieken en de afperspraktijken van haar gemeente...

  reageer
 • Hans

   

  Als je Horselenberg stuurt dan kun je net zo goed niemand sturen. Mevrouw is net geschikt voor lintjes doorknippen maar verder totaal niet capabel om deze stad stevig in haar fundament te zetten.

  reageer
 • Roy

   

  Dat is niet aardig van je hans !

 • Broodje Aap

   

  Mensensmokkel? Ik ben zeer benieuwd hoe de burgemeester dit in relatie ziet tot de Lelystadse rechtbank! Is het niet zo dat de mensensmokkelaars voornamelijk buiten Nederland actief zijn. Lelystad Airport zal in eerste instantie vakantievluchten verwerken binnen de EU. Dus de kans op toename in criminaliteit is ook gering gezien de meeste personen worden aangehouden die van buiten de Europa komen. @omroepflevoland: hoe staat het nu met mensensmokkel in Lelystad?

  reageer
 • Barbara

   

  Men blijft ook gewaarschuwd tegen de onderlinge belangenverstrengeling van rechters- griffiers- advocaten- forensisch deskundigen en mediators die allemaal baat hebben bij zoveel als mogelijk onrust in de maatschappij. mvg

  reageer
 • Barbara

   

  Rechtspraak moet vooral draaien om eerlijkheid en deskundigheid, of de locatie waar dat uitgesproken wordt al dan niet naast de deur ligt is volgens mij niet het belangrijkst. Beveiligd online procederen strakjes?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Mensensmokkel? De komst van "vreemdelingen"? Lekker positief weer! Economische groei en internationalisering zijn de kernwoorden! Maar ja het blijft een probleem binnen de PvdA om vanuit een duidelijk perspectief te spreken en niet te zwalken. De positieve kansen van Airport ALA wordt weer teniet gedaan door een futiliteit als een rechtbank die zo weer terug is bij economische groei. Tijd voor verandering!

  reageer
 • frits

   

  Ja. helemaal mee eens.Mensensmokkel vindt nauwelijks via vliegvelden plaats, en zeker niet op Europese vluchten. Ook drugssmokkel/bolletjesslikkers is meer iets voor transatlantische vluchten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert