COA: geen verscherping beveiliging azc's

FLEVOLAND
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, COA, ziet geen reden om de beveiliging in de asielzoekerscentra aan te scherpen. In Flevoland zijn azc's in Luttelgeest, Dronten en Almere.

Vrijdagavond werd de noodopvang van Woerden in Utrecht belaagd door zo'n 20 personen die het centrum probeerden binnen te dringen. Ze staken vuurwerk af en gooiden met eieren. In totaal zijn elf personen aangehouden. In het centrum worden 150 vluchtelingen opgevangen, voornamelijk mensen uit Syrië.

Het COA benadrukt dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor de handhaving van de openbare orde. Als er extra beveiliging nodig is bij een centrum is dat aan de politie en de gemeente, aldus het COA.

Almere en Dronten zeggen geen informatie over eventuele extra veiligheidsmaatregelen te geven. Noordoostpolder kon nog niet reageren.

reacties (14)

 • tja

   

  S anja volgens jou gebeuren dit soort dingen niett in azc onderkomens zoals vechtpartijen en aanrandingen zoals in almere ?elke dag staat er wel zoiets in de krant maarja zal dat dan wel verkeerd interpreteren..

  reageer
 • Anja

   

  Je hebt helemaal gelijk. De "azsmedewerker" hetst de boel gewoon op. Hij zou eigenlijk verwijderd moeten worden.

  reageer
 • werknemer coa

   

  vreemd ik werk er zelf ruim 4 jaar en er is er geen weggegaan in deze periode ,maar je hebt blijkbaar geen kennis over azc luttelgeest maar je bent blijkbaar meester leugenaar prutser

  reageer
 • Kees

   

  Journalistiek broddelwerk. De COA gaa niet over risico's en beveiliging, dat is de politie en de gemeente. Toch de vraag voorleggen. Dom dat ze antwoord geven, maar geven ook aan dat ze er niet overgaan. zij zijn ook niet deskundig om dit te kunnen beoordelen.Maar wel die lekker kop gebruiken OF, want ze hebben het toch gezegd. Toch weer lekker voor de aandacht op de website.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Er is geen mankracht genoeg om deze groepen in toom te houden! Wie nu nog denkt dat de afspraken en toezeggingen van zowel dat coa of de burgemeesters zekerheid geven komt bedrogen uit. Maar toen de hoorzittingen er waren werd er gegarandeerd naar de bezorgde burgers, ga rustig slapen, uw burgemeester waakt over u..... Het resultaat ligt er, de bewijzen stapelen zich elke dag op. Kansloos geschreeuw, waardeloze beloften!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bah

   

  Bah wat lekker oordelend, omdat iemand een andere mening dan de jouwe is toegedaan? Of omdat iemand iets naar buiten brengt waar jij de ogen voor wilt sluiten? Of omdat je donders goed weet dat dit zo is, maar t liever anders ziet....maar dat niet meer kan en je dan ook zo moet schrijven/denken als de persoon die je nu veroordeeld/bekritiseerd.?

  reageer
 • peter

   

  Ik spreek de actie tegen, totaal nutteloos. ik begrijp dat er oplossingen moeten komen maar die gaan nu over de rug van ons. ben zelf jaren geleden geëmigreerd geweest naar Australia en wij moesten ook het eerste jaar in halfrond bouwketen bivakkeren totdat we verder konden. dus waarom moeten deze mensen opeens overal voorrang op krijgen en b.v. ons eigen kinderen maar langer thuis wonen en jaren langer wachten op een woning. om terug te komen op de actie! ik ben wel benieuwd hoe het verder verloopt, er word nu geroepen in media die mannen zwaar straffen, maar de mannen die hier in Almere onze meisjes aanranden lopen na 4 dagen al weer lekker vrij rond, dus wat is zwaar straffen???

  reageer
 • Janus

   

  Nog meer geld er aan besteden, waarom niet?

  reageer
 • Tja

   

  Beter dempt men de put als het kalf verdronken is. En die put is heel erg groot, een soort doofpot, daar gaat alles in, wat men liever niet naar buiten wil brengen. Maar elk logisch denkend mens, kan op zijn/haar vingers natellen, dat er altijd niet door de beugel kunnende zaken (vechten,zeden, inbraak enz) zullen blijven gebeurden, als men grote groepen mensen zo dicht bij elkaar zet.( echt op elkaars lip). is het niet nu, dan morgen of overmorgen... heel simpel

  reageer
 • tja

   

  Ik dacht toch echt dat het coa is zeewolde beloofde dat ze zelf zouden zorgen voor beveiliging en scholing en niet het toch al weinige politieapparaat zouden belasten

  reageer
 • azcmedewerker

   

  Zelf 4 jaar voor coa gewerkt in luttelgeest als huismeester en over gewelds incidenten mag niet over naar buiten getreden worden maar is eigenlijk dagenlijkse koek veel vechten maar ook veel zedendelicten en word allemaal afgedaan en niet meer over gepraat want massa is kassa voor coa

  reageer
 • Anja

   

  In Woerden lijkt het wel dat er weer een kristalnacht is begonnen. Afschuwelijk.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het lijkt erop dat de AZC's tegen tokkiegeweld van buiten beveiligd moeten worden

  reageer
 • Barbara

   

  Zinloos geweld om met rode letters zaken bij Flevolandnieuws te betrekken. Middelste stukje artikel had weggelaten kunnen worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert