Evenemententerrein Walibi niet in beeld voor vluchtelingenkamp

BIDDINGHUIZEN
Het evenemententerrein bij Walibi Holland in Biddinghuizen is niet in beeld als locatie voor een tijdelijk tentenkamp voor vluchtelingen. Dat zegt burgemeester Aat de Jonge van Dronten. Hij was maandagochtend bij het AZC aan de Vossemeerdijk om daar een verkeersveiligheidscampagne af te trappen.

Volgens De Jonge is er wel onderzocht of het terrein bij Walibi geschikt is, maar is dat niet het geval. Als er een tentenkamp wordt ingericht, komen volgens hem de voorbereidingen voor het festivalseizoen in de knel.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het kabinet in alle provincies een tentenkamp wil om de vluchtelingenstroom aan te kunnen. De Jonge zegt geen voorstander te zijn van dat soort grote opvanglocaties. Hij ziet meer in kleinschalige opvang. Een grote locatie zoals in Nijmegen, waar 3000 vluchtelingen worden opgevangen, is wat hem betreft dan ook uitgesloten in Dronten.

reacties (4)

 • Hannes

   

  Heb vernomen dat de Camping Waterland zijn locatie mag behouden. De Floriade gaat naar Almere Poort waar de infrastructuur 10 maal beter en goedkoper is. En waar het openbaar vervoer met BUS en TREIN voor de Floriade heel goed bereikbaar is. Maar goed dit heeft niets met de tentenkamp te maken.

  reageer
 • Nico

   

  Camping Waterhout in Almere komt, naar verluidt, binnenkort vrij. Alle voorzieningen zijn aanwezig en busstation nabij. Voor de catering kunnen Atlantis en MD zorgdragen.

  reageer
 • almeerder

   

  goh Omroep Flevoland dank je wel! We gaan nu ook nieuws maken waar het tentenkamp allemaal niet komt!

  reageer
 • Interessant

   

  Scouting terrein Zeewolde?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert