De aanlandplicht: ''Wij zijn de rentmeester van de zee''

URK
"Wij zijn de rentmeester van de zee, wij moeten op de zee en op de visstand passen." Zo beschouwt schipper Klaas Kramer van de GY57 Eben Haezer zijn werk als visserman. "Een paar visjes zijn maar nodig voor de visstand."

De Vissersbond is tegen de aanlandplicht. Het zou niet bewezen zijn dat de huidige methode schadelijk is voor de natuur. Kramer is het daar mee eens: "Stel je voor: in het slechtste geval overleeft de helft het teruggooien in zee niet. Dan heb je nog altijd 50 procent die zich wel kan voortplanten."

Omroep Flevoland voer een week mee op de Eben Haezer. Lees hier meer over de verandering in de visserij en bekijk de andere afleveringen.

reacties (10)

 • Frenky

   

  Het kan in Urk.

  reageer
 • Knielus

   

  Heeft dnz ook zitting in de Europese commissie en in de 2de kamer ? Daar zijn namelijk de regels vastgesteld waar de visserij zich aan moet houden. Dan zou het verstandig zijn van dnz om eerst studie te maken van de materie voordat er weer zo'n belachelijke reactie uitkomt.!

  reageer
 • Knielus

   

  De ,, ingenieur ,, zoals je jezelf hier noemt kan zich beter eerst verdiepen in de materie waar het hier om gaat. De klinkklare onzinpraatjes die je hier verkondigt slaan totaal nergens op.! Gratis de zee leegvissen? Waar haal je die wijsheid vandaan?! Enig idee wat het kost aan vergunningen , licenties,volgsystemen,quota, etc etc om ook maar een kilo vis te mogen vangen? Jawel, dat is door de overheid / eu vastgesteld en wordt ook zeer streng gecontroleerd op zee en aan de wal. Dus zoek eerst dat eens uit en ga dan je onzinbetoog herzien op basis van de feiten en niet op domme aannames en fabels die je aan je reacties te zien zelf graag gelooft.

  reageer
 • Ruud

   

  Gelukkig wordt er weer aandacht besteed aan de urker vissers. Ik miste al wat vandaag.

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Dus met een afkoopsom mag men dan gewoon doorvissen? Of de vis maar schijnheilig van de andere kant van de wereld laten komen. De vissersvloot is sinds de jaren 90 al meer dan gehalveerd, maar het is schijnbaar nooit genoeg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dnz.

   

  Monopoly op de waarheid Erik?

  reageer
 • Erik

   

  Tot nu toe lees ik alleen reacties hier van domme onwetende mensen. De 1 nog dommer dan de andere. Ze hebben er geen verstand van maar willen toch hun ongegronde mening even kwijt.als je er nou niks van weet hou je dan stil.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Jaja, een paar visjes zijn maar nodig voor de visstand. De vissers zijn de rentmeesters??? Een rentmeester zorgt voor het land of een opstal. Vissers doen niets anders dan gratis de zee leeg halen. Het belangrijkste is dat de gemeenschap een fatsoenlijk bedrag per opgeviste kilogram gaat heffen. Dan worden ze wel wijzer. Wie neemt zulke zelfingenomen lieden ook maar een seconde serieus?

  reageer
 • Joke

   

  Rentmeester? Gehuichel!

  reageer
 • Jan

   

  Een paar visjes zijn maar nodig voor de visstand... En het staat er echt.. Miet je hier nog meer woorden aan vuil maken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert