Bezwaarmakers willen bouw azc tegenhouden

ZEEWOLDE
De eigenaren van vakantiepark Horsterwold in Zeewolde willen de bouw van het asielzoekerscentrum tegenhouden. Het azc moet tegenover hun bungalowpark aan de Bosruiterweg verrijzen. Volgende week vrijdag dient daarover een rechtszaak.

De eigenaren zijn niet zozeer tegen de komst van het asielzoekerscentrum maar ze willen voorkomen dat er straks zowel een azc als een opvang voor arbeidsmigranten tegenover hun vakantiepark staat. Het zogenoemde Polenhotel met plaats voor 600 arbeidsmigranten zit er nu al.

De eigenaren van Horsterwold vrezen onder meer dat de waarde van de vakantiewoningen daalt. Ze zijn ook boos op de gemeente omdat die hen in het proces niet zou hebben geïnformeerd over de komst van het azc.

reacties (13)

 • Niet alleen in Zeewolde hoor.

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Helemaal mee eens besluiten worden genomen en daarna opgedrongen aan bewoners die niks hebben in te brengen uiteindelijk democratie ten tot hier in zeewolde

  reageer
 • Onbegrijpelijk

   

  boven het paard uitgetilde hr gorter luisterd werkelijk nooit naar zijn burgers en doet puur alleen waar hij en wethouders zelf zin in hebben alle aanranders waren onderdehand vluchtelingen ! Dit is wachten op problemen maar daar heeft hij in zijn tuin geen last van als den haag hem maar over zijn bol aait slechtste "burgervader" ooit want een echte burgervader behandelt zijn eigen bewoners niet als zwakbegaafde die maar alles moeten slikken

  reageer
 • Wederom

   

  Wederom gorter bedankt als straks hier de bom barst en iemand verkracht word dan bent u pas de kop van jut waardeloze man zonder ruggegraat

  reageer
 • Car

   

  Ook hier luistert de burgemeester niet......kom in opstand zou ik zeggen...het heeft al een paar keer geholpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robin

   

  Wij verhuren al jaren een recreatie woning op de Bosruiterweg. Onze gasten kunnen hier straks niet meer van de rust genieten waarvoor ze naar Zeewolde komen. Wegblijven van toerisme is zeker een nadeel voor Zeewolde. Terwijl de ondernemer die de exploitatie voorziet van het polenhotel en het azc, er goed aan verdient. Ik ben zeker voor opvang van vluchtelingen, maar de locatie zo dicht op een recreatiepark en een polenhotel is mi niet goed. Ook een gemeente die ons niet eens informeert, laat staan de dialoog aangaat, terwijl het om minder dan een 1 km afstand plaatsvind. Wij betalen keurig ieder jaar toeristenbelasting, ik vind dit onbegrijpelijk.

  reageer
 • Karel

   

  Ze betalen naast ozb, forenzen belasting wat tezamen op een hoger bedrag uitkomt dan de ozb die voor een vergelijkbare woning in het dorp betaald wordt. Naarnaast hebben ze een woning waar ze hun GBA inschrijving hebben waarvoor ze ook ozb betalen.

  reageer
 • Jan

   

  Makkelijk praten als je zelf geen investering hebt gedaan in een vakantiewoning..

  reageer
 • Feiten

   

  Op vast wonen is al jaren geleden geinspecteerd en iedereen die er nu woond verhuurd zijn vakantiehuis met medeweten van de velastingdienst of zit er zelf nog in alleen met een azc voor je neus zal het aantal buurders niet stormlopen en verkopen zal er ook niet meer inzitten

  reageer
 • Freek

   

  De gemeente doet in Zeewolde alles stiekem.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Gelijk hebben ze. Waarom wordt er met 2 maten gemeten in Zeewolde? De vakantiwoningen wirden streng gecintroleerd, en zo'n azc mag dan wel? Maar dat is wel vaker in Zeewolde. Ik hoop van harte dat de bewoners hun gelijk krijgen en dat het azc niet doorgaat. Maar de ( linkse) rechterlijke macht in dit land is op de hand van geldverslindende zaken. SUCCES bewoners van het vakantiepark!

  reageer
 • jo jo

   

  Alles is beter dan een AZC.

  reageer
 • Rob

   

  Ze wonen zelf daar vaak illigaal, ze betalen te weinig OZB en wonen er permanent. Dus wie procedeert tegen wat

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert