Architect wint prijs COA met 'azc-iglo'

ALMERE
De Almeerse architect René van Zuuk heeft met zijn ontwerp voor huisvesting voor vluchtelingen een prijsvraag van het COA gewonnen.

De organisatie voor opvang van asielzoekers had samen met Rijksbouwmeester Floris Alkemade een wedstrijd uitgeschreven. Het COA zoekt slimme oplossingen voor het huisvesten van vluchtelingen, zowel in Nederland als in de vluchtregio's. Uit de in totaal 366 inzendingen zijn zes winnende ontwerpen geselecteerd. 

Het ontwerp RE-Settle van Van Zuuk lijkt op een serie geschakelde iglo's. De woningen zijn gemaakt uit 1 blok polystyreen, een lichtgewicht kunststof. Volgens de jury is het idee van de Almeerse architect het meest innovatieve als het gaat om productietechniek en materiaal. 

De vraag of het ontwerp van Van Zuuk echt gebruikt zal worden op een azc of in een vluchtelingenkamp is nog ver weg; van de zes winnende ontwerpen worden nu eerst prototypes op ware grootte gemaakt, en die worden tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week in oktober. 

De ontwerpen van de andere winnaars vind je hier


reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Ja mensen, een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd!

  reageer
 • Hannes

   

  Deze opmerking is langzamerhand een droomscenario geworden. Het leven gaat gewoon door. Als jij je reactie laat blijken. "Wel of geen Iglo's"

 • Pzaal

   

  Vraag me serieus af waar het coa mee bezig is. Hoeveel geld krijgen ze nu daadwerkelijk van de overheid? Wat zijn hun rechten en machten? lijkt wel alsof ze alles mogen doen en beslissen waar ze zin in hebben..

  reageer
 • Ras

   

  Dit was al lang gepland zo een operatie duurt jaren. De coa lijkt net een land op zich plus genoeg werk.

 • Enna

   

  Hoe verzin je het. Kan een Rijksbouwmeester zelf niets verzinnen? Wat heeft dit geintje alweer gekost aan salarissen van betrokkenen, van voorbereidingen en toekomstige kosten. Laat me niet lachen. Afrikanen in een Iglo en dan nog winnen ook.Geef die mensen gewone basic opvang. Snel, summier en sociaal. Dat is al meer dan wat de mensen in Nederland krijgen die al jaren op wachtlijsten staan.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Een bekende Stedenwijker wordt nog bekender. Gefeliciteerd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert