Extra bijeenkomsten over komst statushouders

ALMERE
Vanwege de grote belangstelling voor een vragenuurtje over de komst van statushouders in de wijk Tussen de Vaarten in Almere komen er twee extra bijeenkomsten. Dat maakt de gemeente bekend.

De belangstelling van buurtbewoners is zo groot, dat het vragenuurtje van dinsdagavond al vol zit. In de wijk hebben tegenstanders een pamflet verspreid. De gemeente houdt nu maandagavond 31 oktober en zaterdagmiddag 5 november extra bijeenkomsten.

De gemeente wil in totaal 34 statushouders huisvesten in woningen aan de Johan Jongkindstraat en de Govert Flinckstraat. Het gaat om alleenstaande Syrische mannen. Buurtbewoners kunnen daar vragen over stellen aan de gemeente en aan Kwintes, dat de mannen gaat begeleiden. Het eerste vragenuurtje wordt dinsdagavond gehouden in basisschool Het Pallet.

reacties (6)

 • Dick Le Grand

   

  Wanneer gaat Gemeente iets doen voor eigen inwoners. Vinden het raar,dat mensen massaal op PVV gaan stemmen. Wachttijd voor inwoners Lelystad 8 jaar. Schandalig.

  reageer
 • Kruimel

   

  Nou mijn zoon wacht al 8 jaar op een eensgezinswoning. Had ook wel in zou grote woning gewild alleen is hij geen statushouder dus met andere woorden wacht nog maar een paar jaar.

  reageer
 • Om te janken

   

  Tja... T was of leven in oorlog of een huurhuis in Almere, en t laatste, daar droomt toch iedereen van? Heel veel sterkte met de wachtlijst!

 • Mark

   

  Laat ze lekker opzouten in een woonwijk laat ze maar lekker naast de burgermeester of naast die andere lolbroek Jorritsma Maar geloof me dat gaat echt mirt gebeuren En waarom zijn dit alleen maar mannen flinke kerels als je je vrouw en kinderen achter laat Maar als die als nog komen krijgen vast en zeker een mooie eengezinswoning en uiteraard een uitkering o nee natuurlijk niet het zijn toch allemaal hoog opgeleide asielzoekers die wie hier in Nederland kregen Wat een land alles gaat naar de klote hier Gewone Nederlanders worden amper of niet geholpen maar dit zooitje krijgt werkelijk alles voor elkaar dankzij onze linkse rakkers Ongelofelijk wat een beleid

  reageer
 • Jop

   

  Helemaal met je eens Mark. En maar pamparen die handel!

 • Ed Molenaar

   

  Vreemd genoeg komen ze nooit in de buurt van beleidsbepalers te wonen.

  reageer
 • Jan

   

  Je zou bijna denken dat er geen vrouwen in Syrie wonen. Of in andere landen waar al die zogenaamde vluchtelingen vandaan komen. Immers, kijk maar eens in die bende bij Calais, ik zie nul vrouwen op de foto's. Dus blijkbaar is het veilig genoeg daar om je vrouw of familie daar achter te katen, en alvast hierheen te komen, om vervolgens jaren in je eentje hier over straat te gaan zwerven. Wat mij betreft is het afgelopen met al die alleenkomende kerels hier binnen te laten. Men zegt ook te vluchten uit Syrie, maar het enige wat ik zie in het nieuws, is dat Oost Aleppo, waar niet meer dan 300.00 mensen woonden, onveilig is, terwijl men in het westen gewoon hun normale leven leidt. Maar wel miljoenen van die klanten die in een stroom hierheen kwamen.. Leg maar eens uit graag en dan niet met de linkse onzin graag.

  reageer
 • Tinus

   

  Jan slaat de spijker op de kop. Helemaal eens met deze prima reactie.

 • laat alle reacties zien
 • Lexxie

   

  Het positieve nieuws is dat er eindelijk een wijk in Almere is waar de huizenprijzen niet meer extreem zullen stijgen eerder zakken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert