Almeerse Omroep Stichting wil licentie Media036

ALMERE
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) wil proberen de uitzendlicentie voor de lokale omroep in Almere te krijgen. Die licentie is nu in het bezit van Media036, maar deze omroep werd dinsdag opgeheven. Alle bestuursleden stapten op omdat ze geen toekomst meer zagen voor de omroep door "steeds verder opgevoerde tegenwerking door de gemeente".

AOS en Media036 waren een jaar geleden beide in de race om de uitzendlicentie voor Almere te bemachtigen. Deze strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Media036. Voorzitter Arie Vleugel van AOS is niet verbaasd dat het doek nu is gevallen voor de concurrent. "Het lag in de lijn der verwachting dat dit zou gebeuren. Ze hadden een te arrogante houding maar hebben dat niet waar kunnen maken. Media036 heeft geen eergevoel. Kom er eerlijk voor uit dat het je niet gelukt is en geef niet de gemeente de schuld."

AOS zendt op dit moment uit via internet, maar volgens Vleugel worden op die manier maar heel weinig mensen bereikt. De hele procedure voor het aanvragen van de licentie moet opnieuw worden opgestart, zegt Vleugel. Daarbij zal de gemeente weer om om zo'n 120.000 euro subsidie worden gevraagd. "Wij gaan voor het maximum bedrag, want dat geld heb je nodig voor alle kosten die komen kijken bij het uitzenden met een omroeplicentie. Het gaat dan voornamelijk over rechten die betaald moeten worden", aldus Vleugel.

reacties (32)

 • let op

   

  Oorlog in het AOS kamp. Toorenburg en Vleugel op ramkoers!

  reageer
 • zondevanhetgeld

   

  Omroep Flevoland, tijd om bovenstaande weer eens te actualiseren. Het heeft er alle schijn van dat de AOS, ofwel Omroep Almere, nogmaals een poging zal doen de zendmachtiging te verkrijgen. Dit volgens publicatie in de Almere Deze Week. De AOS is niets anders dan een afsplitsing van het voormalig RTV Almere onder leiding van de ontslagen secretaris en tracht met zijn collega ondernemer uit Naaldwijk opnieuw een verdienmodel op te zetten met de beoogde bekostiging die in het verschiet ligt. De stichting oogt verre van "op orde" en "integer", hetgeen Miermans meermaals verweten is, maar alleen ten voordeel van het eigen belang. Inhoudelijk stelt de programmering helemaal niets voor en onbevestigde berichten neigen naar een herhaling van zetten van drie jaar geleden. Meerdere programma's stonden toen, vanwege slechte kwaliteit, ter discussie en lijken weer podium te krijgen. Journalistiek interessant om eens door te akkeren. Succes ermee.

  reageer
 • j. Franssen

   

  De "meneer" achter AOS heeft blijkbaar nog steeds niets nuttigers te dan de hele dag met zijn radiootje bezig te zijn die nu, maar ook later, geen enkele toevoeging op het bestaande aanbod zal toevoegen. Hij beweerd de politieke waakhond te willen zijn, maar oogt, met zijn gejatte programmatitel "politiek nu" alleen maar uit te zijn op het ventileren van zijn eigen boodschap of mening. Overigens een zeer tenenkrommende presentatie in een volledig ongeschikte omgeving. Meneer de radioman, Almere heeft zoveel mooie initiatieven, de uwe is volledig zinloos, achterhaald, irritant en overbodig.

 • PVV er

   

  Er komt geen nieuwe omroep meer, zonde van de subsidie. PVV fractie al dit keer zeker tegen stemmen.

 • Onderzoeker

   

  Bij RTV Almere maar ook Media036 blijkt bij navraag geen overeenkomst te hebben bestaan tussen Media Choice en de omroepen. En nu wil de Almeerse Omroep Stichting opnieuw (of nog steeds) met deze partij in zee? De gemeente Almere doet er goed aan vooraf helder te hebben binnen welke kaders het een nieuwe omroep de licentie gunt. Eerder genoemde partij gebruikt zijn positie voor financieel gewin en stat alweer vooraan als schuldeiser en heeft een persoonlijke relatie met de heer Toorenburg. "Onze omroep heeft zich in korte tijd enorm kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat dat ook door anderen gezien wordt. Wel door het ondernemend denken, enorme inzet en de oplossingen van Media Choice hebben we de gemeente en heel veel kijkers enthousiast gekregen. Gewoon doen ..en stoppen met prutsen...Je kan het WIEL wel proberen uit te vinden.....dat hebben zij al lang gedaan !....sterker nog...je krijgt er een ge-olie-de MACHINE bij ;-). " Cor Toorenburg - voorheen RTV Almere

  reageer
 • AV

   

  Vleugel: ‘Het Commissariaat zal ontdekken dat de gemeente een scheve schaats heeft gereden. Dat is voor mij evident.’ Nou die voorspelling is ook al niet uitgekomen. Zet al jou uitspraken in de media nu van pak hem beet de laatste 5 jaar op een rijtje. Alleen maar persoonlijke vuilspuiterij en grootspraak. Wordt eens wakker en val de belastingbetaler verder niet lastig.

  reageer
 • PW

   

  De race werd niet zomaar verloren. O.a. schuiven met personen binnen het programma orgaan op cruciale plekken tijdens het beoordelingsproces, overigens dezelfde mensen die het eerder bij RTV Almere flikten om vanuit hun rol eisen te gaan stellen aan "hun" positie om zodoende programma's die niet aan de eisen voldeden toch doorgang te laten krijgen, dit onder begeleiding van een bodyguard. Gekker kon het toch niet worden?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ex vrijwilliger

   

  Het word tijd dat een journalist eens een diepgaand en neutraal onderzoek doet naar Arie Vleugel en Cor Toorenburg. Gezamenlijk ondermijnen ze iedere, niet eigen, vorm van media en transparantie. Dezelfde personen zijn ook (in)direct verantwoordelijk voor de ondergang van RTV Almere en hadden en hebben hun pijlen gericht op ieder ander alternatief die zij niet in hun bezit hebben.

  reageer
 • Mario

   

  Meneer Toorenburg heeft in het verleden meer dan bewezen niet geschikt te zijn zich te begeven binnen een vrijwilligersorganisatie. In eerste instantie lijkt het een aardige man totdat je niet (meer) aan zijn wensen of eisen gehoor wil geven. Ben je niet voor hem, dan ben je in zijn optiek tegen. Bij de lokale omroep leidde dit tot grote interne spanningen en wist hij een aantal mensen (tegen voorwaarden en beloften) voor zijn karretje te spannen waardoor een tweespalt ontstond en de de boel zeer onrustig werd. Toen hij ook nog eens mensen van buiten ging betrekken en zichzelf enig moment uitriep tot voorzitter, waren de rapen gaar. Hoe dit afliep staat op google. Deze man moet nooit meer aansluiten in dit soort organisaties net als zijn companen Vleugel en Media Choice.

  reageer
 • Joost

   

  Onderstaande geeft voldoende aan in hoeverre de AOS een gezamenlijkheid kent. Het MT lid weet blijkbaar niet wat zijn voorzitter communiceert. Bron; Facebook. Hans Wessels: Is het zeker dat jullie voor de licentie gaan dan Cor Toorenburg Cor Toorenburg: dat weet ik niet, het bestuur moet nog bij elkaar komen.

  reageer
 • Jo Bosma

   

  Wat had ik graag gezien dat de (AOS) samen met Media 036 een Overeenkomst hadden gesloten en het Kapitaal aan Menskracht van beide Omroepen gebundeld hadden. De Effectiviteit en Kwaliteit waren dan, bij een grotere betrokkenheid in Media Land, een succes factor geworden. Zelf werd ik destijds gevraagd om te willen helpen om de AOS opnieuw 'op de kaart te zetten'. Ik mocht deel uitmaken van het Programma Beheer (PB) een groep betrokken mensen van uiteenlopende deskundigheid. Deze ervaring was voor mij een belevenis. Jammer dat de licentie niet doorging. De heer Miermans gunde ik van harte het realiseren van 'zijn droom' om de Stichting Media 036 te realiseren. Graag had ik beide voorzitters bij elkaar gebracht. Misschien alsnog. Het leven is kort en waardevol.

  reageer
 • Berend

   

  Beste meneer Bosma. Een nobel streven. Maar u heeft zich wel goed beseft met wie u zich inliet?

 • John

   

  Wat een onzin. Stop met die licentie en lekker via internet blijven uitzenden. Waarom moeten burgers meebetalen aan de hobby van anderen. En toekomst voor lokale omroepen is er gewoon niet.

  reageer
 • Mees

   

  Vleugel noemt Miermans arrogant? Die durft! Stond deze man eerder onze wethouder niet de les te lezen?

  reageer
 • Wim

   

  Lekker via internet blijven uitzenden, scheelt de burgers belastingpegels. #niveauomtejanken.

  reageer
 • Kees

   

  Met de PvdA heb je altijd herrie in de tent.

  reageer
 • Links

   

  Wat een dwaas die Vleugel. Deze meneer probeert linksom en linksom allerlei macht naar zich toe te trekken en nu is ook de omroep weer in beeld? Mag hopen dat de gemeente zo wijs zal zijn deze man geen podium (meer) te geven. Schuif die centen naar Omroep Flevoland en laat hen het Almeerse nieuws meenemen.

  reageer
 • Peter

   

  Ook de AOS valt intern volledig uiteen. Op hun website zijn "ineens" allerlei rollen vacant. Secretaris Kolder weg, voorzitter MT Toorenburg weg, hoofd techniek Wiekenkamp weg. Eindredacteur TV Vierbergen weg. Hoe moet dat nu mr Vleugel?

  reageer
 • Marcel Kolder

   

  Ik zie mijn naam hier staan. Maar voor de goede orde, ik ben niet verbonden aan de stichting AOS.

  reageer
 • robert

   

  Eerder was je ook al niet verbonden aan de stadsomroep en rtv almere? Wat klopt er hier niet?

 • Pim

   

  Ach, je bent ineens geen secretaris meer? Dat is nieuws. Rommelt het ook al binnen de AOS? Jammer hoor.

 • intimi

   

  Behoed ons voor een nieuwe RTV Almere. De initiatiefnemers van de AOS zijn een paar oudgedienden en hebben in 2014 alle krachten gebundeld om het bestuur zwaar te ondermijnen en te intimideren waarbij zelfs leugens via de geschreven media niet werden geschuwd. De voorzitter, inmiddels overleden, werd zwaar onder juridische druk gezet haar positie op te geven en Vleugel was zeer bereid deze samen met Toorenburg over te nemen. Zij werden op de achtergrond gesteund door het mediabedrijf waarmee Toorenburg een persoonlijke deal had gemaakt.

  reageer
 • Willem

   

  Kosten van de rechten meneer Vleugel, 20.000 euro op jaarbasis. Daar heeft u een collectieve overeenkomst van de OLON die, voor een aantal kostenposten, waaronder BUMA en SENA volledig afdekt. Een studio heeft u al heb ik gelezen, deze staat in het bedrijfspand van uw MT lid en de camera's zijn besteld. U kunt dus met de huidige middelen ad 47K radio en tv maken en de distributie, welke nu gratis is vormt blijkbaar ook geen probleem evenals de website. Waarom wilt u in vredesnaam 120.000???

  reageer
 • Kees

   

  Die Arie Vleugel van de PvdA is niet te vertrouwen. Hij is niet voor niets op een niet verkiesbare plek gezet binnen de PvdA. Maar denk dat hij genoeg vriendjes heeft binnen de partij om toch nog wat subsidiegeld naar zijn bedrijf te laten vloeien in de vorm van huurvergoeding van de ruimte. Ik mag hopen dat de gemeente alle persoonlijke belangen van deze vent eerst goed te onderzoeken. Deze zaak stinkt nu al.

  reageer
 • Henry

   

  En daar zijn ze weer, de subsidie slurpers van Almere, aangevoerd door opperslurper Kolder. Zakelijk en politiek lukt het niet, dan maar de lokale omroep.

  reageer
 • René

   

  Het zou in elk geval wel logisch zijn dat Media036 de opbrengst van materieel-verkoop niet aan de Voedselloket schenkt, hoe aardig dat ook klinkt, maar aan de gemeente teruggeeft zodat het gewoon gebruikt kan worden waar het voor bedoeld was: het financieren van een lokaal omroep-initiatief.

  reageer
 • Ferdi

   

  Ik vind het helemaal geen slecht idee de opbrengsten ten goede te laten komen aan de mensen die het niet breed hebben. Die nieuwe omroep is niet mogelijk of gewenst, dus waarom niet? Of zou de AOS inmiddels budget hebben deze over te nemen? Of was dit bericht nu juist opgesteld vanuit de AOS? Dan snap ik het volkomen.

 • Klepper

   

  AOS, dat is toch die club waarvan de directeur een studio wil huren van zijn eigen bedrijf. Ook een soort Miermans dus.

  reageer
 • Joost

   

  Zijn eigen bedrijf in inmiddels failliet, dus dat belooft wat.

 • Fiona

   

  Haha wat een soap. Wellicht toch een nieuw kijkcijfer hit als dit zo doorgaat met al die gasten die geld ruiken en hun eigen belang boven publiek stellen.

 • Ed Molenaar

   

  Ga/blijf maar via Youtube uitzenden, feit blijft dat vrijwel niemand kijkt of keek naar aos/tv36. Voordeel is dat er dan 47.000 over is voor iets wat echt nodig is.

  reageer
 • koos

   

  pas op met die man. ook hij heeft persoonlijke belangen. wil met de omroep ruimte huren van zichzelf...niet aan beginnen dus.

  reageer
 • Dirk Jan Faber

   

  En ja hoor. Het lichaam is nog niet heengegaan of de gieren vliegen er al overheen. Krijgen Vleugel, Toorenburg en Kolder dan eindelijk waar zij al die tijd op hebben moeten wachten? Een eigen omroep om zichelf nog beter te kunnen profileren of heeft de gemeente ze reeds door? Eerder dreigden zij met alles wat lijkt op macht om hun zin te krijgen. Het schofferen van de wethouder, dreigen met langdurige juridische procedures, welke ze blijkbaar toch niet aandurfden en nu, terechte kritiek op Media036, maar eigenlijk geen haar beter. Media036 kostte de gemeente 47K per jaar, zij eisen 120.000 euro. Overigens weggegooid geld want daar zet je geen omroep mee op welke voldoet aan alle eisen en afspraken met OLON, het Commissariaat vd Media en de gemeente. Het belangrijkste misschien, kennis van zaken, ontbreekt helemaal. Een succesformule op mislukken.

  reageer
 • Jan

   

  Zozo de PvdA bobo Arie vleugel gaat weer zijn huurpenningen veilig stellen.

  reageer
 • Henk van der Veer

   

  Te laat, hartstikke failliet! Dankzij Willem Miermans heeft hij zijn bedrijf niet veilig kunnen stellen. Als zij niet de licentiehouder warer geworden, had Vleugel nu een ton in zijn achterzak kunnen steken.

 • Pzaal

   

  Prima idee meteen doen. Slechter dan het Media036 zal het toch niet worden.

  reageer
 • mario withoud

   

  Ik heb het maar even voor ze opgezocht in Van Dale omdat Arie Vleugel en de anderen bij AOS kennelijk geen idee van het woord hebben. re·a·li·teit (de; v; meervoud: realiteiten) 1 werkelijkheid

  reageer
 • Cor T

   

  En jij hebt daar verstand van als radiomaker?

 • Ron

   

  120.000 euro subsidie maar? Veel succes :-)

  reageer
 • Daan

   

  Hoelang zal het duren voordat de wethouder weer bedreigd wordt, de Raad van State van stal, de woorden " we hebben recht op" etc. etc. Google eens op lokale omroep en deze initiatiefnemers en de politiek en eigenbelangen zijn weer volledig zichtbaar.

  reageer
 • Jos

   

  De volgende gelukszoeker dient zich aan. Je kunt het geld beter gebruiken om de bestaande media te versterken.

  reageer
 • Geen draagvak

   

  'Lokale radio is niet meer van deze tijd' De VVD zegt niet verbaasd te zijn door het opheffen van Media036. "Het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs hoe dit allemaal gelopen is". De VVD-fractie wil graag van wethouder Frits Huis weten hoeveel subsidie er uiteindelijk naar de omroep is gegaan. Zowel de VVD als D66 zeggen een lokale omroep eigenlijk niet meer van deze tijd te vinden, maar "de gemeente is verplicht er een bepaald bedrag per jaar voor beschikbaar te stellen". Fractievoorzitter Jan Lems van D66 zegt "mijn enthousiasme over lokale omroepen is niet groot".

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert