Verzet tegen nieuwe locatie camping Waterhout

ALMERE
Bewoners van drie appartementencomplexen aan de Noorderplassenweg in Almere zijn niet blij met de nieuwe locatie die de gemeente op het oog heeft voor camping Waterhout. De gemeente onderzoekt of de camping kan verhuizen naar het Schateiland. Op de huidige plek moet Waterhout wijken vanwege de Floriade.

"We zitten hier met 63 appartementen. En ik ga ervan uit dat 60 mensen er problemen mee hebben", zegt Johan van der Kolk over de nieuwe locatie. Hij is lid van de vereniging van eigenaren van één van de drie complexen. 

Van der Kolk zegt dat de bewoners niet zijn geïnformeerd over de plannen. Ze zitten dan ook nog met veel vragen, waar tot nu toe geen antwoord op is gekomen. Het idee dat het rustige natuurgebied binnenkort verandert in een camping zien veel mensen volgens hem niet zitten. 

Verschillen partijen in de gemeenteraad van Almere zijn kritisch over de communicatie van het college van B en W richting inwoners. Het is namelijk niet de eerste keer dat inwoners onvoldoende worden geïnformeerd over plannen. Begin dit jaar moest de gemeente excuses maken voor de slechte communicatie rondom de bouw van het Oranje Huis in Poort.

reacties (27)

 • stephan

   

  Typisch een geval van Not in my backyard. De camping aan de Noorderplassen komt minimaal 700 meter van de flats te staan. Je ziet hem vanaf de weg niet eens. Hooguit vanaf de hoogste etage kun je een glimp van de tenten zien. In Haven was het niet anders, daar wilden de omwonenden de camping ook niet voor hun deur. Kun je daar de gemeente boor verantwoordelijk houden? Lijkt er op dat velen de camping op de huidige locatie willen houden omdat op die locatie niemand last heeft. Wederom not in my backyard.

  reageer
 • Dink

   

  Wat een rare mensen zijn het toch. Die flats staan echt heel ver van de plek waar de camping zou moeten komen. Ze hebben er helega niets over te zeggen vind ik. Ik woon zelf in de Muziekwijk en ga dan ook maar eens protest aantekenen. Ik heb ook last van de camping daar. Slaat nergens op.

  reageer
 • Dirk

   

  Wanneer worden deze horizon vervuilende flats gesloopt. Ooit wel eens een vervelend bericht gezien over overlast van de camping?

  reageer
 • Rob

   

  haha wat zij we toch en lekker zeikvolkje, niet te geloven

  reageer
 • Geef de flatbewoners wat extra en maak er een naturistencamping van, en geef alle bewoners een verrekijker, en je hoort ze niet meer...

 • Stephan

   

  Los van de Floriade, het is dus kennelijk een groot algemeen probleem om een camping in het blikveld van een woonwijk te realiseren. Eerder vielen omwonenden in Haven al over de plannen om de camping te verplaatsen nabij het strand. Nu schreeuwen bewoners van dure appartementen aan de Noorderplassen moord en brand voor een camping die hemelsbreed op meer dan 700 meter verderop op een eiland is gepland. Kortom, een camping prima maar not in my backyard. Plaats de camping dan ook ergens in het Pampushout of Almeerderhout waar niemand er last van heeft.

  reageer
 • BO

   

  Het is te gek voor woorden dat door het gesjoemel met mensen door de gemeente voor de Floriade alles moet wijken camping weg! mensen aan de Noorderplassen die hard hebben gewerkt en gespaard om uiteindelijk hier te kunnen wonen en van de natuur en rust kunnen genieten maar alles goed moeten vinden, iedereen heeft een mening merk ik nu ....als het maar niet in hun eigen achtertuin is ....water is een enorme geleider van geluid iedere simpele ziel begrijpt dit .

 • laat alle reacties zien
 • GerritJan

   

  Maar heeft de camping ooit overlast gegeven aan Filmwijk of Stedenwijk. Ik heb nooit iemand horen klagen! Wel over de keiharde muziek van concerten, die daar in de buurt worden gehouden. Een camping is ook geen hoogbouw, in tegendeel. Al met al, denk ik, is het wat koudwatervrees. Het schateiland en het gebied rondom, kan er ook een positieve impuls door krijgen. De familie Fokkens is zeer gericht op het positieve voor Almere. Het zijn Almere promoters! In de goede zin van het woord!

  reageer
 • Hannes

   

  Inderdaad; ieder simpele ziel begrijpt dit!! Men zal eerder last hebben van het geluid van de ring dan van de camping!

 • Keessie

   

  Ik was destijds niet blij met de drie flats die werden neergezet.

  reageer
 • Joost

   

  Wat een slecht idee, dit ligt naast een beschermd natuurgebied. Volgens mij gaat het heel moeilijk worden om hier een camping te vestigen. Ik kan me ook wel voorstellen dat Flevolandschap zich heftig gaat verzetten hiertegen aangezien het natuurgebied nu ook aangetast dreigt te worden door de plannen rond het Blok van Kuffeler. Het fietspad door het eiland is nu openbaar toegankelijk en een prachtige route voor bezoekers van de Lepelaarsplassen, zal deze intact blijven?

  reageer
 • Willen Dronten

   

  Hoe help Almere een bedrijf wat goed loop en winst maak naar de kloten . En dat voor iets wat zeker 20 miljoen verlies gaat maken Wij zeggen dan bedank pvda

  reageer
 • Frank

   

  Persoonlijk vind ik dit erg overdreven. Het schateiland ligt op flinke afstand van deze appartementen. Hoe kunnen de bewoners denken dat ze recht hebben op een vrij uitzicht tot aan de horizon? Elitair gedrag. Als er ergens zorg om moet zijn, dan is het voor de natuurlijke omgeving van het schateiland zelf.7217

  reageer
 • Karel

   

  Het gaat niet alleen om het zicht, maar ook om geluiden die over het water veel verder dan normaal dragen. Dus niks geen elitair gedrag, dit heeft gewoon met normaal woongenot te maken. De mensen hebben daar met reden een woning gekocht, niet om waarschijnlijke overlast te moeten ondervinden van een camping. De gemeente had deze ellende niet hoeven te veroorzaken als er beter en zinniger over die FLOPriade na was gedacht. Tot nu toe alleen maar ellende en ondeskundigheid, met miljoenen verliezen voor de Almeerder.

 • RoMa1957

   

  Ik wil wel een woningruil doen en dan is de camping welkom

  reageer
 • Hekking

   

  Dit soort zaken kun je voorkomen als je communiceert met inwoners. Dan kun je vragen beantwoorden, meenemen voor een later tijdstip of meenemen bij het verlenen van de vergunning. Als de gemeente Almere zou leren van haar fouten dan zou het anders kunnen gaan. Maar helaas het blijft aanmodderen met deze gemeente.

  reageer
 • Ger

   

  Ik heb nog 30ha camping terrein in de aanbieding bij Almere-Hout kom maar eens praten

  reageer
 • Emma

   

  Een mooi natuurgebied is natuurlijk het beste uitzicht, maar als er toch iets moet komen ( en inmiddels weten de Almeerders dat dat zo werkt hier...) dan zou ik 100 x liever een kleinschalige groene camping als uitzicht krijgen dan een appartementengebouw, woonwijk of supermarkt bijv. ... Geef dit alsjeblieft een kans, de eigenaren van de camping zitten al veel te lang in onzekerheid.

  reageer
 • Fritz

   

  Schateiland is al jaren een doorn in het oog van omwonenden. Als burger ben je daar niet veilig, drugsnaalden en condooms liggen daar wijdverspreid. Ik zeg plat gooien en camping bouwen!

  reageer
 • Ed

   

  Die zorgen zijn best begrijpelijk. Waarom moet altijd alles verplaatst worden in Almere? Had Haddock, de camping en atlantis met rust gelaten. Daarmee was enorm veel gedoe voorkomen. En had de floriade georganiseerd aan de andere kant van de A6: op het kasteelterrein: Kasteel afgebouwd met een mooi (floriade)park erbij, klaar is Kees. Maar nee, we moeten nog steeds geloven in het Witchworld sprookje. Al is het wel angstvallig stil geworden.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De camping gaat weg vanwege de A6 uitbreiding. En die was er met of zonder Floriade ook gekomen.

 • Karel

   

  Ben het helemaal met u eens. Iedereen vergeet dat de gemeente de grote veroorzaker van deze toestand is. Steeds maar weer idiote projecten door de strot duwen. Door hoogmoedswaanzin veroorzaakt men langzaam maar zeker steeds meer ellende voor ondernemers en omwonenden, zowel bij het Weerwater als de locaties waar de camping dan maar heen zou moeten (eerst Almere-Haven en nu weer de Noorderplassen). De FLOPriade had nooit aan het Weerwater gepland mogen worden.

 • Quotes

   

  Tijd zat, Gaat Almere decennialang een ware karakter geven!!

 • Quotes

   

  Prachtige locatie voor een bedrijventerrein! En over vijfjaar een Floriade; met in de nabijheid een aval overslaghaven! Altijd beter dan een argeloze camping. En al die lelijke voorbij varende bootjes.

  reageer
 • Bobby

   

  Het is net als de bewoners van Almere Buiten die tegen het nieuwe hockeyveld waren dat aan de overkant van de Lage Vaart zou worden aangelegd. Het is fijn dat je daar altijd hardloopt of je hond uitlaat of dat je uitkijkt op een mooi stukje groen maar het is niet jouw grond. Als de gemeente besluit er een andere sociale bestemming aan te geven dan valt dat voordeel weg, maar je kunt er geen rechten aan ontlenen.

  reageer
 • Hans

   

  Inderdasd en als je nu ziet hoever die hockeyvelden van die huizen afstaan was dat echt absurd. Dat ze daar bezwaar tegen konden maken.

 • Ali

   

  Iedereen lekker zeuren. Het is ook nooit goed.

  reageer
 • Ally

   

  Diep en diep trust zulke figuren.

  reageer
 • Frank

   

  Nee al die vage figuren die er in het weekend s'nachts rondhangen das is wat . Gun die mensen nou eens het geluk en de flats staan verder weg dan ze denken.

  reageer
 • Miemmie

   

  Het zal wel weer niet. Klagen klagen klagen. Het lijkt wel alsof dat het enige is wat sommige Almeerders kunnen doen. Nooit er het fijne van inzien. Ik ben blij voor de camping mocht dit een geschikte nieuwe locatie zijn. Campeerders respecteren (meestal) de natuur. Zijn het buitenleven gewend. En wat zijn 60 bewoners tegen 199.940 inwoners 😜! Ik denk dat al die klagende Almeerders ons meer kosten dan opleveren.

  reageer
 • Noor de Plassen

   

  Ik kan me voorstellen dat de camping mogelijk blij is met deze aangewezen locatie...Het is wel zonde aan de andere kant als dit prachtige stukje natuur (er leven o.a. bevers, ijsvogels etc) verloren gaat. Bovendien wordt het voorste gedeelte nu volop door recreanten gebruikt bij mooi weer...waar moetendeze mensen vervolgens naartoe? Het blijft een lastige kwestie...

  reageer
 • Frans

   

  Het Schateiland is geen onderdeel van het idyllische stukje natuur dat jij beschrijft. Dat ligt wat verderop. Ikzelf maak(te) in vakanties en weekends geregeld gebruik van het Schateiland, waar weinig natuurlijks meer aan was door alle (nachtelijke) BBQ's en dubieuze feesten. Een camping zal er heel wat beter voor zorgen dan het vrije gebruik nu.

 • ookvanderkolk

   

  Hoe zielig kun je zijn: je woont in een stad, aan het water, met vrij uitzicht, en aan de overkant van het meer voor je deur (800m?) komt er in plaats van niets en af en toe wat padvinders een heuse camping (kleinschalig, dat wel) En dan ga je bij voorbaat protesteren, terwijl je nog niet eens weet wat de condities zijn. Als er een zwerver voor de deur zit, ga je dan ook onmiddellijk naar de politie? Ik schaam mij voor mijn (achternaam) genoot!!!

  reageer
 • Robert

   

  De "not in my backyard" klagers duiken weer op. Zodra men ergens woont mag er vooral niets meer bijkomen.

  reageer
 • .W.

   

  mensen in die flats moeten niet zo zitten zeuren , ze wonen er ver genoeg vanaf om er last van te hebben daar

  reageer
 • Michael

   

  Tjonge tjonge er zit me een plens met water tussen. Hebben ze ook ze ook last van the boathouse ??

  reageer
 • Jos

   

  Ze hebben last van zichzelf.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert