Almere City FC: Geen geld gevraagd voor benefiet

ALMERE
Almere City FC heeft geen geld gevraagd voor de huur van het stadion om de benefietwedstrijd voor de familie van Richard Nieuwenhuizen te houden. Dat laat manager algemene zaken Dirk van der Pool weten. Ook hebben de stewards die avond gratis gewerkt.

Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Na de dood van Nieuwenhuizen werd er een benefietwedstrijd gehouden in het stadion van Almere City FC. Destijds werd bekend gemaakt dat die zo'n 55.000 euro had opgebracht.

In 2015 is volgens oud-voorzitter Rob Mueller 20.000 euro van de opbrengst uitgekeerd aan de familie. Eenzelfde bedrag zou worden uitgekeerd wanneer twee zoons van Nieuwenhuizen uit huis zouden gaan. Maar toen dat geld onlangs werd opgeëist, weigerde Buitenboys te betalen. De familie heeft advocaat Yehudi Moszkowicz ingeschakeld om de 20.000 euro alsnog te krijgen.

Volgens de huidige voorzitter van Buitenboys, Richard Langeveld, staat nergens op papier dat de familie nog geld krijgt. Bovendien is al het geld op. Een kostenpost was bijvoorbeeld 2.500 euro stadionhuur voor de benefietwedstrijd. Maar Almere City FC beweert dus hier nooit geld voor te hebben gevraagd. 

reacties (20)

 • Ik

   

  Ik denk dat de hele voetbalclub opgeheven moet worden het is toch schandalig hor ze daar met mensen omgaan. Het is niks en zal nooit wat worden daar zolang er een heel compleet team aan pinokkios rondloopt

  reageer
 • Ruad

   

  DPG retour kaartverkoop € 16.793 Wat betekend dit? Maken reclame borden was dit echt nodig en zijn daar facturen van € 6818,35

  reageer
 • Evert

   

  het is en blijft een campingclub, niets mis mee, maar stop dan ook met die voetbalschool, blijf lekker 3e klasse spelen, organiseer wat leuke avonden voor de jeugd. Stop met al die geld verslindende initiatieven, technische commissie , klinkt allemaal leuk, maar als je er financieel zo slecht voor staat, het ledental afneemt, als enige club in ALMERE. Begin dan bij de basis, een gezellige club waar iedereen terecht kan om zich te vermaken, de vroegere speeltuinvereniging, niets mis mee.

  reageer
 • Esther

   

  Er is zelfs geld verdwenen van Alpe D'huzes, wat een schande, ben benieuwd of de opbrengst van de OLIEBOLLEN niet verkeerd terecht is gekomen.

  reageer
 • E. van der Ban

   

  Als dit waar is, staat de huidige voorzitter keihard te liegen. Wat een vertoning, ben benieuwd waarom hij zo graag voorzitter wilde worden, begin steeds meer een apart gevoel te krijgen als ik deze man hoor. Zwaar verlies op de herbouw van de kantine ? Hij wil de oud voorzitter royeren op de komende ledenvergadering ? Ik zou eerst eens in de spiegel kijken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johan

   

  Als het echt waar is dat de vorige voorzitter een kostuum voor zichzelf heeft gekocht van 1700 euro, met het geld dat is bedoeld voor de familie van de overleden man, dan kan hij zich nooit meer ergens vertonen. MAAR, als dat bericht alleen maar door het nieuwe bestuur wordt verspreid om deze man voor schut te zetten dan moeten zijn per direct aftreden en nooit meer iets in een bestuur mogen doen.

  reageer
 • Lelystad

   

  Dat riekt naar fraude en oplichting! Geef die jongens gewoon hun geld en stop met die leugens!! Zou me doodschamen als ik jullie was Buitenboys! Die man heeft zijn leven gelaten voor jullie club.. BAHHH echt respectloos!!

  reageer
 • Cees

   

  Wat een drama als er geld is leer je mensen pas goed kennen waar hebben we het over iedereen moest zich schamen geld wolven

  reageer
 • ghtre

   

  Dit zaakje gaat steeds meer stinken. Hoog tijd om een onafhankelijke accountant in te schakelen om de boeken te controleren.

  reageer
 • jammer

   

  Die jongen wie het gedaan heeft is toch veroordeeld en moet een schadevergoeding betalen van 60.000 euro waar is dat dan gebleven. En wat ook zo raar is toen ik het optel sommetje hoorde dat er kleding gekocht is voor de oud voorzitter dat is toch van de gekke als er echt kleding voor gekocht is.

  reageer
 • Buiten

   

  Het bestuur wat destijds verantwoordelijk was is nu nog steeds voor een groot gedeelte verantwoordelijk. Aangifte doen en het bestuur dient compleet af te treden. Zulke oplichters kunnen toch niet het club belang dienen. Tevens is niet alleen de familie Langeveld gedupeerd maar ook de mensen welke gedoneerd hebben of zich belangeloos hebben ingezet om deze wedstrijd te organiseren. Het is een schande dat het huidige bestuur zelf zijn Functie niet neerlegd na al deze aantijgingen. Hoe durf je je gezicht nog te laten zien bij de club! Let wel deze mensen hebben een voorbeeld functie voor onze kinderen!!!!

  reageer
 • Almere Buiten

   

  Buitenboys heeft een compleet overzicht met inkomsten en uitgaven op haar website staan m.b.t. de benefietwedstrijd. Volgens mij duidelijk met welk doel....

  reageer
 • Roel

   

  Allemaal triest genoeg...maar vecht het nou niet via de media uit, daar wordt niemand beter van. Kortom, zoek het uit en kom er uit...en vertel dan de uitkomst in de media

  reageer
 • KC

   

  Het stinkt aan alle kanten bij Buitenboys. Gewoon de FIOD er opzetten en de huidige voorzitter aanklagen voor valsheid in geschrift en woorden.

  reageer
 • Uhm...

   

  Volgens mij is het heel simpel: gooi de boeken gewoon open op tafel als er niets te verbergen valt. Dan is het duidelijk hoe de geldstromen lopen en waar het geld is gebleven.

  reageer
 • Jordi

   

  Wat zijn we met z'n allen erg constructief bezig hé. Op naar het volgende "smakelijke" ingrediënt. Wie neemt het "volgende" ingrediënt voor zijn rekening tenslotte moet je blijven roeren in de pan met snot. Waarom is de familie niet in gegaan op de uitnodigingen (drie stuks) om de zaak te bespreken, tot op heden nergens een verklaring van de familie gezien. Ze zullen toch niet genieten van alle heisa in de media.

  reageer
 • Guderian

   

  Dat lijkt mij ook de beste weg. Ergens op de afgelegde weg zijn er zakken gevuld.

  reageer
 • John

   

  Wat triest allemaal. De aanleiding maar zeker ook de huidige gang van zaken. Doe aanklacht van verduistering zodat eea goed kan worden uitgezocht.

  reageer
 • Ron

   

  Ja wat is dat voor buro?

  reageer
 • RdJ

   

  Anders moeten ze een benefietwedstrijd organiseren om de kosten van het organiseren van een benefietwedstrijd te kunnen opbrengen.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert